Paketlenmiş probiyotiklerin bi yararı var mı?

Canan hoca şu an haberturk de probiyotikler paketlenemez dedi. Kafam karıştı. Daha yeni paket maya ile yoğurt mayalamistim.

S
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
36
36 CEVAP

Düşünebiliyromusunuz canlı bir bakteri elden ele dolaşacak, tartılacak kese kağıdana konulacak veya sarılacak o şekidle satılacak
Bu mümkünmü

H

veya bir lamel üzerinde... Şunlar da ilgimi çekti. Probiyotiğinizi Dikkatlice Seçin: antibiyotik kullanıyorsanız sıradan bir probiyotik almanız demir eksikliğini bakırla tedavi etmeye çalışmaya benzer. AİD (ishal ) ve Clostridium Difficile enfeksiyonundan korunmak için her probiyotik uygun olmayacaktır. “Antibiyotik alırken daha fazla yoğurt yerim o da yeter” mi diyorsunuz? Maalesef yoğurt çok iyi bir probiyotik olsa da AİD’ten korunmada yetersiz kaldığını üzülerek belirtmek isterim. Saccharomyces Boulardii (reflor) her zaman iyi bir fikirdir: Bu bir bakteri değil mayadır. Bu da antibiyotiklerle ölmeyeceği anlamına gelir. Ayrıca bugüne kadar hakkında en çok çalışılmış etkenlerden biridir. Lactobacillus rhamnosus(Kaleidon), Bacillus Clausii (Enterogermina), Lactobacillus reuteri Protectis (Biogaia): Hem çocuklarda hem erişkinlerde AİD’ten korur. 2. Uygun Dozda Kullanın: Probiyotikler CFU (colony- forming unit) üzerinden ölçülürler. Çocuklarda AİD’ten korumak için gereken doz son yapılan çalışmalarla 5 milyar ünite( 5 milyar CFU) olarak belirlendi. 3. Probiyotikler sadece canlıyken faydalılar: Probiyotikler canlı yada sindirim sistemine girdiklerinde canlanabilecek şekilde dondurulmuş ya da kurutulmuş yaratıklardır. Bu nedenle toz şeklindeki probiyotikleri kullanırken paketin üzerinde “ısıya dayanıklı” ibaresi görmediğiniz sürece çok sıcak sıvı ya da yiyeceklere karıştırmayın. Bu onların hedeflerine ulaşmadan ölmelerine yol açar. Bazı probiyotiklerin dolapta saklanması gerekir. Kutunun üzerini iyice okuduğunuzdan emin olun. Ayrıca probiyotiği antibiyotikten en az bir buçuk - iki saat önce veya sonra alın. Bilmediğiniz bir markayı almadan önce mutlaka doktorunuza başvurun" demiş..

Yasemin Ghoster 6 yıl

Kim demiş ?

Haydar CansevgiLi 6 yıl

ishal için önerilens. Bourdai mantarı probiotik etki gösteren bir mantardır bakteri değildir

Haydar CansevgiLi 6 yıl

İshal vakalarında tek başına değil mutlaka bifidobacterium kombinasyonalrı ile birlikte ve prebiotik lif içeriği ile birlikte kulalnılmalıdır.

Haydar CansevgiLi 6 yıl

çok sıcak sıvı ya da yiyeceklere karıştırmayan diyen 55 derceyide bilmesi gerekir

Haydar CansevgiLi 6 yıl

probiotik antibiotikten önce değil sonra alınmalıdır bunuda bilmeyen birisi probiotikleri antibiotiklere öldürtür

Haydar CansevgiLi 6 yıl

bilmediğinzi bir markayı dr. Sorunuz dr. Lar hala probiotikelri tanımıyor bunuda bilmesi gerekiridi,

Haydar CansevgiLi 6 yıl