Pompeii'deki yanardağ faciasında ölen insanların taşlaşmalarını neyle açıklayabiliriz?

Arkadaşlar Pompeii'deki yanardağ faciasında ölen insanların saniyeler içinde oldukları yerde taşlaşmalarını neyle açıklayabiliriz?

Normalde lavlar insanları yakması gerekirken neden insanlar taşlaşmış olarak bulunuyor..

Doyurucu bir açıklama yaparsanız minnettarım...

İ
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
31
31 CEVAP

Cahil toplumun bayrak tutanlari yazarken arkadasimizin sordugu soruda ki olayla ilgili gerekli arastirmalari yapip goygoyuna sonra devam etsin..

Neyse simdi kouya dönelim.. Ahmet İmamoğlu Ve Taylan Aysel arkadasinda dedigi gibi.. Sadece ateşten ibaret degildir o sacilan lavlar.. Tüf ve topraktir.. Lav dediginis sey erimis toprak ve kayadir.. Herhangi bir fosil muzesine giden yorumlayabilir durumu.. Milyonlarca yilda topraga gomulen fosiller gunumuzde kayalarin icinden nasil cikiyorsa.. Pompei efsanesinin olayi da hizlandirilmis sekilde bi kac yuzyilda olusan bi fosil gibi dusunun..

B

Fosil, kısaca eski canlı kalıntısı olarak tanımlanabilmektedir. Öncelikle fosillerin nasıl meydana geldiği incelenirse eğer, yaşamı sona eren canlılar toprak üzerinde kalır. Ölen canlıların kalıntılarının üstü, fiziki şartlara bağlı olarak ta toprak, kum, kil ve çamur gibi etkenlerle kapatılır. Böylece, kalıntının havayla teması engellenmiş olur. Ölen canlının havayla olan teması, aniden kesilir ve bu olay sayesinde canlı kalıntısı binlerce yıl bozulmadan kalabilir.

Birtan Kisa 5 yıl