Sarhoşluk islam'da nedir?

SARHOŞLUK NEDİR? .KURAN DA NİSA 43 sarhosken de selat a yaklaşma der. SARHOŞLUK NEDİR? .KURAN DA NİSA 43 sarhosken de selat a yaklaşma der.
S
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
37
37 CEVAP

 Sana, şarap ve kumar hakkında soru sorarlar. De ki: Her ikisinde de büyük bir günah ve insanlar için bir takım faydalar vardır. Ancak her ikisinin de günahı faydasından daha büyüktür. Yine sana iyilik yolunda ne harcayacaklarını sorarlar. "İhtiyaç fazlasını" de. Allah size âyetleri böyle açıklar ki düşünesiniz. (Bakara 2/219)

 Ey iman edenler! Şarap, kumar, dikili taşlar (putlar), fal ve şans okları birer şeytan işi pisliktir; bunlardan uzak durun ki kurtuluşa eresiniz. Şeytan içki ve kumar yoluyla ancak aranıza düşmanlık ve kin sokmak; sizi, Allah'ı anmaktan ve namazdan alıkoymak ister. Artık (bunlardan) vazgeçtiniz değil mi? (Maide, 5/90,91)

D

Namazdan değil selat tan

Suat Yel 6 yıl

Saraptan değil hamr dan aklı örten den şans oyunlarından kumardan

Suat Yel 6 yıl

salat salah hepsi namaz salatın salah olarak okunmasının bir diğer nedeni de kuran okurken nefesin yetmediği yerde "te" harfi "he" harfi gibi okunabilir bundandır salah ve salatı anlayamamaları kimilerinin ve hamr sarap icki uyusluk veren hersey anlamini tasir o gunku arapca ile gunumuzdeki arapca benzer fakat ayni degildir zaten sirrini bu yuzden bir turlu cozemediler

Döndü Çöpürkaya 6 yıl