Sarhoşluk islam'da nedir?

SARHOŞLUK NEDİR? .KURAN DA NİSA 43 sarhosken de selat a yaklaşma der. SARHOŞLUK NEDİR? .KURAN DA NİSA 43 sarhosken de selat a yaklaşma der.
S
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
37
37 CEVAP

Sarhoş olduğunda küfür eder namaz kılmaz allah huzuruna gidemez kötü şeyler çıktığı için haram etmiş okadar basit herşey orta da

S

Ortada, diyebilmek için, bir ayet bulunması gerekir. Nisa 43 de sarhoşken salata durmayın, ne dediğinizi bilecek hale gelene kadar bekleyin der. Ayılana kadar bekleyin, tövbe edin gibi şeyler söylemez.

Erdal Dirlik 6 yıl

Kuran kerim de der insana zarar veren herşey haram ya yasak ayetleri yazar nerde dönsen kar kalır

Sulocan Cankiz 6 yıl

Bu doğru. Ama ayet içkiyi doğrudan zarar veren şeyler arasına sokmuyor. Faydalarının olduğunu söylüyor. Bu durumda Kur'anın bizden istediği gibi aklımızı kullanarak fayda ve zararın sınırını belirlememiz gerekir. Sınır da Nisa 43 de çok açık bir şekilde belirtilmiştir.

Erdal Dirlik 6 yıl

Eğer ayet faydaları da vardır zararları da bardır demeseydi sizin dediğiniz gibi direk zarar veren şeylerin haram kılınmış olduğu hükmünden yola çıkarak haram diyebilirdik Sulocan Cankiz

Erdal Dirlik 6 yıl

Zarar haramlari da söylüyor Erdal Dirlik abim mesela çok çeşit hayvan var ama hepsi yemiyoruz helal olan haram olan ayet ler söylüyor tabi bazı şeyleri mantık kulanmak gerikir

Sulocan Cankiz 6 yıl

Enam 145 nelerin haram olduğunu bildirir.

Erdal Dirlik 6 yıl

Ayeti okursan başkaca da bşr haramın olmadığını, çok mecbur kalınırsa bunlarında israfa kaçmamak şartı ile tüketilebilineceğini söyler.

Erdal Dirlik 6 yıl

Doğru dır abi bunu anladığım kendine zarar verecek herşey de haram

Sulocan Cankiz 6 yıl

Ama içkiyi bu sınıfa sokamıyoruz. Çünkü ayet faydalarının olduğunı da söylüyor. Bu nwdenle haram demek yerine; büyük günahtır, şeytan işidir, uzak durun, içmeyin diyerwk ayetlere bağlı kalmalıyız.

Erdal Dirlik 6 yıl