Sigara içmemek için ne yapmalıyız?

Uzun süre sigara içip bırakan kimse var mı acaba? Tavsiye alabilirsem mutlu olurum gerçekten. (3 hafta oldu)

M
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
42
42 CEVAP

Verdigi rahatlik ictigin anı etkiliyor, zarari ise yillar sonra ortaya cikacak. O yuzden hicbir zaman nasilsa bir zararini gormedim iceyim ya diye dusunme oncelikle.
Herhangi bir seye bagimli olan birey, bağımlı oldugu nesneye/kisiye ait her seyi bir anda hayatindan cikartmali diye düşünüyorum. Kesin birakmaya kararliysan elindeki butun sigarayı birine ver veya gidip sokaktaki cope at. Yeniden başlamaya korkuyorsan arkadaslarin icerken yaninda durma, içilen ortamda durma, uzaklas oradan. Markete sigara almaya gidecek oldugunda bir anligina da olsa almamaliyim diye dusunursen o an yönünü çevir ve uzaklas. Her sey senin elinde, senin iradene bagli her sey. Uzak kalmak istiyorsan, en basit çözümü uzak kalmak. Bunun daha kisa, daha kolay bir yolu yok ne yazikki.
Mantikli bir neden ariyorsan sagligi falan bir kenara birakalim, abartmayan ortalama bir icici haftada 2 paket alir bu da min 15 liradir. Ki surekli bu kadar icen biri daha arttirir ama sabit oldugunu dusununce bile ciddi paralara denk geliyor. Mesela kendini odullendir ve her ay kendine 60-70 liralik hediyeler al mesela. Hem yeni esyalara sahip oldukca mutlu olursun. Ya da mesela oyuncak araba koleksiyonu yap. Onlardan topla sigara icmedigin her hafta icin. Bu sekilde motive edici seylerle de birakabilecegine inaniyorum.

İ