Sigarayı bıraktım, zorlanıyorum ne yapmalıyım?

Arkadaşlar sigarayı bırakmaya çalışıyorum bu yüzden sürekli canım abur cubur çekiyor ve çok basit şeylere sinirlenir hale geldim. Biri bi akıl versin napim needim

H
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
76
76 CEVAP

Kardesim,

Sigara bagimlisi bir insan sadece nikotine bagimli degildir. Nikotin bagimliliginin yaninda ayni zamanda ortam bagimliligi, mekan vagimliligi, dudak tiryakiligi, el tiryakiligi de vardir. En onemli bagimlilik nikotin bagimliligi oldugundan genelde nikotin uzerinden biraktirmaya calisilir.

Her insanin gunluk almasi gereken minimum nikotin miktari vardir. Sigara kullanan insanlar ise kullandiklari sigara sayesinde bu minimum seviyeyi yukseltirler.

Piyasada kullanilan sigarayi biraktirma urunleri (nikotin sakizi, şekeri, banti vb) senin sigaradan aldigin nikotini disaridan takviye ile vucuduna iletirler. Yani sen nikotin bagimliligini yenmis olmazsin. Sadece vucudunun gunluk nikotin ihtiyacini disaridan karsiladigin icin daha fazla sigara icme ihtiyaci duymazsin, olay bundan ibaret. Kisacasi bu urunler sayesinde sigarayi biraksan bile nikotin bagimliligin sona ermedigi icin bu urunleri kullanmayi kestigin anda sigaraya geri baslayacaksin.

Saglik bakanliginin da verdigi CHAMPIX isimli urunu kullanmani tavsiye ederim. 1 aylik doz yanlis hatirlamiyorsam 200 - 220 lira arasinda..

Bu ilacin diger ilaclardan farki, beyninde nikotin direnci olusturan ve daha fazla nikotin ihtiyacin varmis gibi gosteren reseptorleri tikiyor. Yani vucudun zamanla sigara icmeye baslamadan onceki nikotin ihtiyaci seviyesine cekiliyor. Bu sayede sigara ictigin zaman vucudunda ogurme ve kusma istegi belirtiyor. Cunku normal bir insanin nikotin ihtiyaci gunluk hayatinda disaridan aldigi urunlerden karsilanabilir vaziyette..

Sana bu ilaci kesinlikle tavsiye ederim cunku bilgisayar sektorunde olan birisinin disaridan ek takviye almadan o sigarayi birakmasi imkansiz.

Gelelim aburcubur yeme konusuna. Sigara icen insanlarin normalde damak tatlari körelir. Cunku sigara agizin Ph dengesini bozar. Bu yuzden canin sigara istedigi zaman vucudun tükrük pezlerine sinyal gonderir ve agzinin Ph dengesini bozar. Sen de bu Ph dengesini yerine getirebilmek icin ya sigara icersin yada yemek yersin.

Tavsiyem; sigarayi birakma cabalarinda extradan yemek yeme, o kilo aldiriyor. Canin her sigara cektiginde bir yudum su al agzina ve agzinda gezdir o suyu. Amacin agiz ici mukozasini temizlemek ve Ph degerlerini notralize etmek olsun. Yoksa ger sigara ictiginde bi kucuk siseyi bitirirsen tuvaletle sevgili olursun sana diyeyim.. Su icmenin amaci Ph i dengelemektir.

Champix + Su şişesi isini fazlasiyla gorur.

Bu ilac senin nikotin ihtiyacini torpuleyecegi icin ortamindan isinden ve sigara icen arkadaslarindan ayri durmana hic gerek yok..

Iyi eglenceler..

Y