Türk kahvesi için marka önerisi

Türk kahvesinde hangi markayı tercih ediyorsunuz? Bimdekinden gına geldi

U
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
37
37 CEVAP

Markadan ziyade kahvenin taziliğide önemlidir. Hemen hemen her marka aynı çekirdekten öğütür. Bazı markalar kendisi öğütür bazıları öğütülmüş alıp paketler. Saklanma koşulları saklama şekli ve pişirme yöntemleri kahvenin tadinı etkiler. Gerçek bir kahve içmek istiyorsan öncelikle çekirdek kahve alıp, el değirmeniyle kendi içeceğin kadar çekip kalanını çekirdek olarak saklaman lezzetli kahve içmeni sağlar. Pişirme yöntemini de öğrendin mi zincir tamamlanır. Sözen marka iyi bir el değirmeni, mehmet efendi den kahve çekirdeği, bakır cezve, kısık ateşte (olursa köz daha iyi olur) yavaş yavaş fazla karıştırmadan pişirme tekniğini öğrenmek. Bu liste sana güzel kahvenin yolunu açar.

M

Harika bir açıklama çok tesekkürlet

Umut Agra 3 yıl

Eyvallah.

Mehmet Akan 3 yıl

Şimdi mehmet efendi alsam direkt onasıl

Umut Agra 3 yıl

Çekilmiş satılıyo ama iyi mi bilemedim

Umut Agra 3 yıl

Ben sadece mehmet efendi kullanıyorum. Ama çekirdekten içeceğim kadar öğütüm öyle içiyorum. Kahve öğütüldükten sonra ömrü 3 gündür. Sonrası hikaye. Ama imkan yok diyorsanız toz kahveyi alıp hava almayan bir kavanoza koyup, buz dolabında saklamanızda kahvenin ömrünü uzatır.

Mehmet Akan 3 yıl

Vay be çok önemli bir ayrıntı malesef öğütecek yer yok

Umut Agra 3 yıl

Valla alırım bunu ben her gun en az 2 fincan içiyorum kaydedeyım sun

Umut Agra 3 yıl

Birde kahve pişirme şekline dikkat et. Kahveyi biraz fazla ateşte tutman o kahvenin yanmasına sebep olur. Çoğu kişi kahveyi kaynatır, kahve olur çorba. Kahve kaynamadan, kabardığı an ocaktan alınması gerekiyor. Sonrası afiyet olsun

Mehmet Akan 3 yıl

Bu değirmenler prinç değil mi? Biz de çok eski var bir tane; otuz kırk senelik. Yazın deneyeyim dedim acaip bir metal tadı aldım. Evet epeydir kullanılmıyor ama yine de yeni almaya da cesaret edemiyorum. Bakım gerektiriyor o değirmenler. Dokunduğumda bile elimde bi metal tadı. Sizin yeneyimleriniz nasıl?

Gamze İsimsizim 3 yıl

Seramikleri de varmış; Hario marka. Ama Sözen'in üç katı fiyatta en az.

Gamze İsimsizim 3 yıl

geç oldu özür Değirmenler prinç değil, metal. Sözen markası çok eskidir, bende ona güvenerek aldım 2 tane, birinde filtre kahve çekiyorum birinde türk kahvesi. Bahsettiğiniz metal tadına hiç rastlamadım. Sizin değirmenin iç kısmı oksit yapmış olabilir mi? Eğer oksit yapmamışsa sizin tat almayla ilgili hassasiyetiniz olabilir. Dokunduğunuzda aldığınız metal tadı ise enteresan bir durum. Eğer kaliteli bir değirmen mi bilemiyorum ama normalde olmaması gerekiyor. Benim deneyimlerim bu şekilde, ama marka çok önemli unutmayın. Seramik kaplamalardan hiç kullanmadım o yüzden bilemiyorum sonuçları nedir. Bakım konusu ise o kadar sıkıntılı değil. Kuru bir bezle silmeniz kafi. Zaten sürekli sökülüp takılmaması gereken aletler bunlar. Bakım aralıkları çok kısa olmamalı. Ben eski usül seviyorum belki kullanmamın bunda etkisi vardır. Sevgiler.

Mehmet Akan 3 yıl

Teşekkürler. Ben de çok seviyorum kendim çekeyim, en iyi şeklini içeyim kahvenin. Ama o metal tadından sonra bakırdanda prinçten de soğudum. Bir de Sözen'e arayıp sorayım. Oksitlenmişte olabilir çünkü epey eski;

Gamze İsimsizim 3 yıl