Vejetaryenim ama sağlığımı kötü etkiledi, ne yapmalıyım?

Vejetaryenim ama sanki bu sağlığımı kötü etkiledi. Yesem içim sızlıyor yemesem bir deri bir kemik kalıyorum.. Var mi boyle arada derede kalanlar? Ne oneriyorsunuz bu duruma?

F
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
52
52 CEVAP

Hiç vegan olmayı düşündün mü peki ?

F

Vejeteryanlik zor geliyor. Veganligi nasil uygulayacak.

Mahsuni İmreoğlu 6 yıl

Dusunmedim. Yani yumurta yiyerek süt içerek bir canliyi ne kadar incitiyoruz?

Fatma Beyoglu 6 yıl

Onların bir köle olarak yaşamalarına destek oluyorsun. Daracık yerlerde, sağlıksız bir biçimde, bir eşyadan farksız olarak görülüyorlar. Sonrasında ise "yeterince süt/yumurta verdin, seni serbest bırakıyoruz" demiyorlar. O hayvanları öldürüyorlar.

Fatih Ekercan 6 yıl

O değil de yumurta yiyerek bir canlinin neresini incitiyoruz onu anlamadım

Fatma Beyoglu 6 yıl

Yumurta üretimi için tavuk gereklidir. Önce civcivler kuluçkadan çıkar ve onları ayırırlar. Erkek olanları bekleyen son bu: https://img-s1.onedio.com/id-575811a3996dbc6b493d0542/rev-0/w-635/listing/f-jpg-gif-webp-webm-mp4/s-8a04ea263c83d91831e3193e43219ee77451de3c.gif Dişi olanlar da yıllarını karanlıkta geçirip, kapalı bir alanda, birbirlerinin üzerine pisleyerek, sadece yumurta üretsin diye yaşatılıyor. Yumurta alarak bunların olmasını destekliyorsun çünkü bu sanayiyi destekliyorsun

Fatih Ekercan 6 yıl

Bu ne kadar doğru başka kaynak var mı

Fatma Beyoglu 6 yıl

Off görüntü bile kötü

Fatma Beyoglu 6 yıl

Bir dakika link atayım sana: https://onedio.com/haber/yumurta-endustrisinin-ardinda-yatan-gercekler-ve-civcivlere-yapilan-akil-almaz-iskenceler-715120

Fatih Ekercan 6 yıl

En sondaki videoyu tavsiye etmiyorum.

Fatih Ekercan 6 yıl

Sorun dunyada milyarlarca insanin bulunmasi. Bu dunyaya fazlayiz. Bu yuzden insan dogada katliam yapmak zorunda kaliyor. Ancak bu onu hakli yapmaz.

Mahsuni İmreoğlu 6 yıl

Aslında sorun insanların mal olması çiftlikler saldıkları metanla falan küresel ısınmayı da arttırıyor. Hormonlu ve kimyasal dolu "etler" kansere neden oluyor. Birçok hayvan öldürülüyor. Sadece bitkisel beslenmeye geçsek, hayvan çiftliklerini tarım arazisine dönüştürsek falan hayli hayli yeter de, işin arkasında koca bir endüstri var. Bitirmezler. Edit: İnsanların, insanlığın anlamında kullanılmıştır. Yanlış anlaşılma olmasın.

Fatih Ekercan 6 yıl

Motorlu tasitlar icin de ayni durum gecerli.

Mahsuni İmreoğlu 6 yıl

Petrol için de geçerli.

Fatih Ekercan 6 yıl

Veganlık çok saçma geliyor bana peynir, yumurta ve bal bile yiyemiyorsun, hiç yaşamayalım daha iyi

Cemal Babataş 6 yıl

Kesinlikle çok mantıklı bir giriş cümlesi seçmişsiniz hadi birinin yaşam tarzına saçma diyeyim, neden mi? Çünkü yapabiliyorum ejkekekkd Veganlık diğer hayvanlara da saygı duymak, onları bir birey olarak görmektir. Nasıl ki senin aile bireylerinden birini alıp bir yere hapsedip süçünü çalmıyorsam, adetini yemiyorsam veya bankadaki paranızı almıyorsam, aynısını hayvanlara da yapmıyorum. Ha sen diyorsan ki allah bunları bizim için yarattı, bu dediğin de "saçma". Umarım anlatabilmişimdir derdimi.

Fatih Ekercan 6 yıl

başka birinin yaşam tarzı bana saçma gelemez mi? Nasıl ki dini inançlar bana saçma geliyorsa, aynı şekilde Homo Sapiens'i bir herbivor olarak tanımlayan veganların düşüncesi de bana saçma geliyor. Ayrıca veganlık da bir çözüm değil. İnsan yaşadığı sürece direk ya da dolaylı olarak başka canlılara zarar veriyor. Tarım alanları açmak için de bir sürü hayvan, böcek ve kuş türü yok oluyor. Yani sebze yemek de çözüm değil. Hepimiz toptan intihar edelim olsun bitsin

Cemal Babataş 6 yıl

Sebze yemek de çözüm değil ve yan zararlarla, bir hayvanı direkt gırtlaklayıp kesmeyi bir göremezsin. Birinde direkt hayvan katliamının bir parçası oluyorsun. Ayrıca birçok vegan palm yağını tüketmiyor, organik beslenmeye çalışıyor. Hindistan cevizlerinin toplanmasında çalıştırılan maymunları bile düşünüyor. Veganların çoğu beslenme ve sağlık açısından çok, etik değerler sayesinde vegan.

Fatih Ekercan 6 yıl

Birçok hayvan yaşamak için diğerlerini avlıyor, ödlürüyor ve yiyor. İnsanı neden alıp kutsal bir yere koyuyor ve ona altından kalkamayacağı bir misyon yüklüyorsunuz. İnsanları kendi doğasına düşman ediyor ve varoluşlarının bir "günah" olduğunu aşılıyorsunuz. Kişi sürekli olarak varoluşundan ve doğasından rahatsızlık duymaya başlıyor. İnsanların psikolojisi bozuluyor işte bu konuyu açan arkadaşın da yaşadığı sorun bu.

Cemal Babataş 6 yıl

İnsan doğada değil çünkü. Seni tehdit eden vahşi bir hayvan yok. Sana az gelecek bitkisel besin yok. Her şeyi istediğin gibi alabiliyorsun. Kırmızı mercimeğin kilosu en son 4,5'tu. Ayrıca bir bireyi öldürmem senin doğan değil. Senin doğan yapmak zorunda olduğun şeydir. Sen bir bireyi öldürmek zorunda değilsin. Bütün ihtiyaçlarını bitkilerden karşılayabilirsin.

Fatih Ekercan 6 yıl

Bitkisel ağırlıklı beslenmek daha sağlıklı ama hiç et ve et ürünleri yemememek mantıklı değil. özellikle peynir, süt, yoğurt, bal gibi ürünlerin çok farklı faydaları var. Ayrıca biliyorsundur çocukların vegan beslenmesi de bazı ülkelerde yasaklandı. Çocuk gelişimi için et yemeleri neredeyse bir zorunluluk

Cemal Babataş 6 yıl