Vejetaryenim ama sağlığımı kötü etkiledi, ne yapmalıyım?

Vejetaryenim ama sanki bu sağlığımı kötü etkiledi. Yesem içim sızlıyor yemesem bir deri bir kemik kalıyorum.. Var mi boyle arada derede kalanlar? Ne oneriyorsunuz bu duruma?

F
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
52
52 CEVAP

Insan biyolojisi geregi omnivordur, nedir bu kasintilik anlamiyorum. Git bir iskembe ic, söyle güzel bir mumbar ye kendine gel.

D

Hala anlamiyorsunuz yav.. Sana kolay gelen bana kolay mı? İçim acıya acıya nasıl yiyebilirim hala kasmaktan söz ediyorsunuz.

Fatma Beyoglu 6 yıl

Bende diyorumki bitkilerde hissediyor, sirf sana bemzemiyor diye birine amaan hissetmiyor, siniri yok siniri deyip (daha ne ise yaradigini bilmeden) yiyebilirken, digeri sadece sana benziyor, seninle ayni gruptan diye yememek sacma geliyor. Mantarlarda gerci farkli alemdi o da ayri bir olay.

Devrım Özkefe 6 yıl

Bitkiler de hissediyor lafindan bıkmadınız mı? Ben bitki ile bir miyim.. Bitkilerde de zeka olduğu söyleniyor son arastirmalar fakat bir bitkinin beyni ile hayvaninki bir değil. Hayvanlar alemi ve bitkiler alemi aynı bilinc ve zekaya sahip değil. Bitkinin can yanmasiyla hayvanin can yanmasi bir mi.

Fatma Beyoglu 6 yıl

Iste tamda bu yüzden vegan, vejeteryanlar benim gözümde iki yüzlü ve yinde dedigimi desteklercesine konustun.

Devrım Özkefe 6 yıl

İki yüzlü??? Hem yiyorsunuz hem de yiyene laf ediyorsunuz. Vicdaniniz sizlamiyorsa yeyin bana ne de benim vicdanim var deyip o vicdan başka olaylara isliyor bir koyuna gelince islemiyorsa iki yüzlü siz olmuyor musunuz. Boyle kendi ile çelişen cok var

Fatma Beyoglu 6 yıl

Kendimi savunacagim diye bitkilerin de canı var gibi bir şeye kadar düşmüssunuz. Bir bitki ile hayvani bir tutmanin mantığını anlatsana bir.

Fatma Beyoglu 6 yıl

Benim bakis acimi anlamadan yorum yapman sadece seni komik duruma düsürüyor ki, beni anlaman icin önce iyice bir dogayi bilmen gerek. Bu arada ben bitkilerle hayvanlari bir tutmuyorum, bitkiler benim gözümde daha üstedirler. Senin neden iki yüzlu odugunu (bana göre) aciklamistim yukarida.

Devrım Özkefe 6 yıl

Komik duruma düşmek? Doğa senin tekelinde mi? Bilmediğimi nereden çıkardın? Bitkiler sana daha üstte diye bitkilerin canı hayvanlardan daha çok incinmiyor. Neye göre üstte ayrıca. Hangi nitelik bakımından? Doğal olan şu: Mecbur kaldığında ve başka bir alternatifin yoksa babani bile yersin. Çünkü bütün canlılar hayatta kalmak için savaşır. Hayatta kalmak için bizim hayvan yemekten başka alternatifimiz de varken hayvan yiyorsak bu hayatta kalma mucadelesi falan olmuyor. Hayatta kalmak için bitki ve hayvan yeme gibi iki secenegimiz var şimdilik. Üçüncü bir seçenek yoksa birini tercih etmek zodundayiz ucuncuyu icat edene kadar. Bu secenekte de canı daha az yanani tercih etmek zorundayiz anlatabildim mi? Bunun farkina varmayip da bitki yiyorsunuz onlar da canli diye savunmaya geçip hayvan yerken iki yüzlü davranan sizsiniz. Başka bir yerde de vicdan edebiyatı yapmayin o zaman. Bu nasıl vicdandir ki başka her şeye sizlar da buna sizlamaz

Fatma Beyoglu 6 yıl