Zeytin yağının asidik oranını azaltmak için ne yapmak gerek?

Zeytin yağının asidik oranını azaltmak için ne yapmam gerek soğuk sıkım birazda ağızda kekremsi bir tat bırakıyor şuan karanlık ortamsa duruyir başka ne yapılabilir?

B
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
18
18 CEVAP

Merhaba zeytin yağının en büyük düşmanı hava ve ışıktır. Kavonoza koyup ağzını tülbentle bağlamak içine tuz atmak gibi şeyler yağınıza zarardan başka birsey sağlamaz. Soğuk sıkımdan çıkan yağın asit değeri ne ise o dur sonradan müdahale olmaz. Bazı kişiler yüksek asitli yağlara düşük asit katarak dengeleme yapmak isterler ancak buda faydalı değildir. 0.8 dizeme kadar olan soğuk sıkım yağlar çiğ tüketime ve yemek yapmaya uygun yağlardır. Ve çoçuklarınızda rahatlıkla kullanabilirsiniz. Zeytin yağın en buyuk özelliğidir yakıcılığı ancak bu yakıcılık boğazda uzun süre kalmamalı midede yanma ve ekşime yapmamalı. Yağlarınızı kesınlıkle plastık kaplarda saklamayın. 1 litrelik koyu renk cam şişelere bölün. 5 lt lik tenekede yağ eksildikçe içindeki hava artacağından yağınız tehlikeye girer. Siselerde mantar kapAk kullanmayın. İçine limon yada kabuğunu koymayın hele hele tuz hiç koymayın unutmayın ki en sağlıklı zeytınyağ ışıkdan ve havadan uzak tutulan yağdır. Zeytinyağ özelliğinden dolayı etraftaki kokuları emme özelliğine sahiptır. Yağınızı muhafaza ettiğiniz yerde bulaşık yada çamaşır deterjanı gıbı seyler bulundurmayın. Duyusal testlerde en çok aranan özellik yağın yakıcılığıdır.

E

Bu gidişle hayat boyu o kekremsi tatla yaşamalıyım galiba teşekkürler

Burcu Güntekin 5 yıl

Burcu Güntekin kekremsi derken acılıkmı baska bir tadmı

Enis Kılın 5 yıl

Ayrıca zeytinyağ yeşil domates sapı gibi kokar. Yeni kesilmiş çim gibi kokar.

Enis Kılın 5 yıl

Zeytin yağını ağzınıza alın her tarafına bulayın ve dişlerinizi kenetleyip üç sefer ağzınızdan derin derin nefes alın sanki dişiniz sızlıyormuş gibi ve yağı yutun eğer yağ boğazınızdan geçerken bir yanma oluyorsa o yağa güvenin.

Enis Kılın 5 yıl