80TL ile 2 saatte hazırlayacağınız en doyurucu, en sağlıklı yemekler ne olurdu?

Cüzdanınızda 80 TL var. 2 saat içinde 6 kişiye yemek hazırlamanız gerekiyor. Bu 80 TL ile 2 saat içinde sofraya koyabileceğiniz en doyurucu, en sağlıklı yemek olarak ne hazırlardınız?

S
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
55
55 CEVAP

Serdar Elis siz ne hazirlardiniz? Türk kahvesi menünüzde olurmuydu?

E

kahve olmazdı, meyveyi de yemekten hemen sonra değil en az 2 saat sonra tek başına sunardım. İlla yemekle suncaksam şekersiz komposto yapardım. Benim kolay ve ucuz yemeğim herhalde çorba (domates-mercimek veya karışık sebze), kuru fasülye pilav, veya yeşil mercimek ve pilav olurdu. Yemekte tatlı olmazdı. Çorbanın yanına tereyağ sürülmüş ekmek kızartırdım.

Serdar Elis 6 yıl

Kuru fasulye iki saatlik sürede olur mu? Akşamdan ıslatmak lazım.

Gülşen Kutay 6 yıl

orası öyle tabi ki, o kadar ince düşünmedim, yani yarın misafir geleceğini bugünden biliyorum 80 tl param var, yarın da hazırlıklar için en fazla 2 saat ayırabilirim gibi düşünün mesela. O kısım önemli değil o kadar, önemli olan makul paraya sağlıklı beslenmenim mümkün olduğu konusunda birbirimizin morallerini beslemek, yol göstermek.

Serdar Elis 6 yıl

bu akşam gerçekten de bu dedğimi yedim mesela, havuç, kereviz, zencefil, pirinnç ile ve kemik iliği suyu ile yapılmış sebze çorbası, kemik iliğinin yağı ve suyu ile pişmiş pirinç pilavı ve haşlanmış börülce. Üstüne biraz bitter çikolata.

Serdar Elis 6 yıl

O bulmacanın püf noktası ama Şaka tabii ki. Afiyetle, süper menü

Gülşen Kutay 6 yıl

mememen ya da ya da biraz et balık tavuk veya yumurta ile süslenmiş salata da çok ekonomik ve besleyici olacaktır.

Serdar Elis 6 yıl

Probiyotikler nerede Serdar bey

Sevcan Ayağlar 6 yıl

Sevcan Ayağlar eyvah, kötü yakalandık. Onlar yemekte değil öğün arasında diye kıvırayım bakayım olacak mı

Serdar Elis 6 yıl

haklısınız turşu koymak lazım sofraya. Koreliler, turşusız yemek yemiyor biliyor muydunuz, hem de her sofrada çeşit çeşit ama en çok acılı lahana turşusu.

Serdar Elis 6 yıl

com-lunhk5gfbe2pekboqht1.jpg

Serdar Elis 6 yıl

Yok yok evinizde hazırda vardır, ekstra 80,tl içine katmaya gerek yoktur.

Sevcan Ayağlar 6 yıl

Bu arada, merak edenler için başlığın sonunda amerikalıların çözümlerini de paylaştım, 20 dolara hatırı sayılır bir makarnacı kesim var. Ama güney amerika kökenliler, meksikalılar vs yaratıcı...

Serdar Elis 6 yıl