Bebeğimi glutenden nasıl uzak tutarım?

Arkadaşlar son zamanlarda glutenin zararları ortada. Görüyorum ki bebek beslenmelerinin temelinde atistirmaliklarda kahvaltılarda hep. Glüten ve princ. Unu var. Biz bebeklerimizi. Nasıl beslicez peki??

P
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
16
16 CEVAP

Şule Acıoğlu hanım kesinlikle zararlı çok açık net yazıyorum pirinç var pekmez var daha ne olsun

S

hımm vermım o zaman yok sonradan pekmezı koyuyorum da

Şule Acıoğlu 6 yıl

üç unun karısımı var

Şule Acıoğlu 6 yıl

bir de cici bebe diyorsunuz yaa yapmayın Allah aşkına Şule hanım bu soruyu burada sormanıza bile gerek yok

Serdar Gökçeoğlu 6 yıl

1 elma ve 1 orta boy havucu ufak ufak doğrayıp az suda suyunu cekene kadar hasliyorum, blender ile ezip püre haline getiriyorum. Tatli bir muzu çatalla ezip püre yapıyorum. Elma havuç püresi, ezilmiş muz, 2 yumurta, kabartma tozu, kibrit kutusu kadar erimiş tereyağı ve aldığı kadar un ile karıştırarak koyuca bir kek hamuru yapıp 180 derecede 25-30 dakika kadar pişiriyorum. Bu tabii fırından fırına degisiyor. Bu keki minik muffin kalıplarında pisirmek çok daha iyi oluyor. Büyük kalıpta içi hamur kalabiliyor içeriğinden dolayı. Un olarak da siyez unu, organik tam buğday unu, varsa badem unu da karistiryorum. 3 ve 9 yaşındaki oğullarım çok severek yiyiyor. Bu hafif tatlımsı lezzet onlar için yeterli oluyor. Elma havuç püresi yerine balkabağı püresi de çok güzel oluyor. Sizin için fikir olabilir belki diye paylaşmak istedim.

Esra Mglty 6 yıl

Sizinki de sağlıklı değil kabartma tozu var un var

Serdar Gökçeoğlu 6 yıl

kabartma tozu yerine karbonat koysak olurmu serdar bey

Hanife Pekçevik 6 yıl

Aslinda ben yanlis yazmisim, farkli mi bilmiyorum ama ben karbonat koyuyorum bu tarife, kabartma tozu yazmisim. Ama sanirim benzer seyler?

Esra Mglty 6 yıl