Buğday ekmeği de zararlı mı?

TAM BUĞDAY DA PROBLEMLİ
Atalık (antik)buğdaydan ve eski sağlıklı yöntemlerle hazırlanmış ürünler aşağıdaki tanımlamaya dahil değildir. Ancak toplam üretime göre yok denecek kadar azdır tamamen sağlıklı üretilenleri.... Ayrıca sağlıklı olduğuna emin bile olsak karbonhidratları kısıtlamak yine de elzemdir.

TAM TAHIL EKMEĞİ ALDATMACASI!

Tam tahılların fazla tüketilmesinin metabolizmanın YAVAŞLAMASINA neden olan başlıca faktörlerden olduğunu biliyor musunuz? "Liften zengin" olarak olumlanan aşağıdaki dört gıda maddesi de dahil:
1. %100 tam buğday ekmeği
2. Tam buğdaydan yapılan makarna
3. Kepekli gevrekler veya buğdaydan üretilen diğer "lifli" gevrekler
4. Tam buğdaydan yapılan tortilla ve dürüm ekmekleri

Bu dört gıda beyaz olanlarından daha fazla lif içermesine rağmen kan şekerini tahrip etmekte ve yağ depolayıcı hormon olan insülinin hızla yükselmesine neden olmaktadır. Gerçekte, inanın veya inanmayın, iki dilim tam buğday ekmeği kan şekerini bir şişe şekerli içecekten veya şekerli bir bardan daha fazla yükseltiyor. Bunun nedeni günümüz buğdayının kuşaklar öncesindeki buğdayla ilgisi olmamasından, daha fazla ürün alınması için sağlığınız pahasına gıda endüstrisince genetiği değiştirilip endüstriyel toksinlere ve radyasyona maruz kalmasındandır.

Bu zararlı buğday ürünleri, gıda üreticilerince içerdikleri lifler ve tam buğday ögeleri nedeniyle sağlıklı bulunsalar da batıdaki obezite salgınının nedenidir. Daha da fazlası, bu yiyecekler sindirim sırasında hiçbir metabolik fayda sağlamazlar çünkü son derece hızlı sindiriliyorlar ve metabolik hızın düşmesine ve tüm dünyada genişleyen göbeklere yol açıyorlar.

Öte yandan, protein metabolik olarak çok daha komplekstir ve yalnızca hazım süresinde alınan kalorinin %30'unun yakılmasına yol açar, daha az buğday daha fazla protein yemenin getirdiği yağ yakıcı metabolik etkisi de cabası. Basitçe söylemek gerekirse, bugünden başlayarak toksik buğdayı yağ yakıcı proteinle değiştirmekle metabolizmanıza ve bel çevrenize harika bir fayda sağlayacaksınız, şiddetle tavsiye olunur.

Bu yazıyı okuyunca Canan Karatay'ın Bilimsel Gerçeklerle Kilo Vermenin ABC'si Karatay Diyeti kitabında 2011 ylında yazdıklarının ne kadar doğru olduğunu anlıyor insan...

 

 

 

com-bigte58upuye9ully7up.jpg

 

İ
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
13
13 CEVAP

sanki biz yemiyoruzda karbonhidrat bizi yiyormuş gibi hissediyorum artık..

S