D vitamini ihtiyacımızı gıdalarla sağlayabilir miyiz ve d vitaminin önemi

D vitamini bitkilerle kolay alınabilecek bir yapı değil. Düşük miktarlarda mantar ve avocado da bulunur. Yumurta, peynir, sığır karaciğeri ve balıkta daha fazla bulunur. Ama gıda ile D vitamini ihtiyacımızı tamamen karşılamak mümkün görünmüyor. Güneşin cilde temasıyla colesteroldan D vitamini sentez edilir ve aslında vitamin değil bir hormondur. Yüksek dozajda alınması geçmişte tabu olarak yansıtılmışsada günümüzde bunun geçersizliği ispatlanmış durunda. Ben kendim aylarca günlük 100.000i. U aldım. D vitamini değerleriniz düzenli olarak 80ng/ml nin üzerinde olması halinde genel kanı hasta olmayacağınız istikametinde. Bazı ilim çevrelerinde D vitamini için ilaç sanayi ve tıp sanayini bitirecek buluş diye söz ediliyor. Benimde araştırma ve tecrübelerim bu şekilde. Allah şifalar versin.

H
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
24
24 CEVAP

Benim d vitamini 30.. Kullanırken günde 1 kere 40 damla alıyorum. K2 almama gerek var mı?

E

D vitamininiz düşük. Damla miktarı günde 40 damla yetersiz. Sabah ve akşam 1 tatlı kaşığı alın (çay kaşığı değil. 1 tatlı kaşığı 2 çay kaşığı yapar). K' vitamini almanız gerekli.

Hasan Kasar 6 yıl

K vitamini nerden alicaz bide 5 yaşındaki oğluma 7 damla 11 yaşındaki oğluma 9 damla veriyorum yeni başladım ne kadar daha vermek gerekiyo yeterli oluyomu

Akın İplik 6 yıl

Akın Yorulmaz K değil K2 vitamini almalısınız. K2 vitaminini günlük 5.000i. U ve yukarısı D vitamini alıyorsanız almanız gerekli. Çocuklara günde 40 damla veriniz ve nisan sonuna kadar devam ediniz.

Hasan Kasar 6 yıl

Tesekkurler

Akın İplik 6 yıl

Evet d vitaminim düşük. Siz bu şekilde mi kullanıyorsunuz ?

EsRa Gençaslan 6 yıl