D vitamini ihtiyacımızı gıdalarla sağlayabilir miyiz ve d vitaminin önemi

D vitamini bitkilerle kolay alınabilecek bir yapı değil. Düşük miktarlarda mantar ve avocado da bulunur. Yumurta, peynir, sığır karaciğeri ve balıkta daha fazla bulunur. Ama gıda ile D vitamini ihtiyacımızı tamamen karşılamak mümkün görünmüyor. Güneşin cilde temasıyla colesteroldan D vitamini sentez edilir ve aslında vitamin değil bir hormondur. Yüksek dozajda alınması geçmişte tabu olarak yansıtılmışsada günümüzde bunun geçersizliği ispatlanmış durunda. Ben kendim aylarca günlük 100.000i. U aldım. D vitamini değerleriniz düzenli olarak 80ng/ml nin üzerinde olması halinde genel kanı hasta olmayacağınız istikametinde. Bazı ilim çevrelerinde D vitamini için ilaç sanayi ve tıp sanayini bitirecek buluş diye söz ediliyor. Benimde araştırma ve tecrübelerim bu şekilde. Allah şifalar versin.

H
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
24
24 CEVAP

Hangi saatlerde guneste kalmak daha iyi Hasan Kasar ?

G

Öğle vakti 15-20 dakika kadar diye okumuştum.

ABaki Kümbetli 6 yıl

Tesekkurler

Gülnar Zenen 6 yıl

Genelde saat 11 - 15 arası en yüksek dozaj D vitamini sentez ediliyor. Bana sorarsanız mecburiyet yoksa kapalı ortamda bir saniye bile kalmamak lazım.

Hasan Kasar 6 yıl

Bense o siralarda Gunes zararli diye hic cocuklarimi disari cikarmadim yazin hep 11e kadar bi de 1 7den sonra cikar dim. Peki 11-12 arasi yazin cocuk drek gunes altinda oynasa olurmu? Ya golgedemi oynasin

Gülnar Zenen 6 yıl

Simdi anladim o kadar evime zararli hic bir besin sokmadigim halda neden bu kadar cok qrip oluyorlar

Gülnar Zenen 6 yıl

Önceden sabah ve akşam saatlerinde 10 gün kadar azar azar güneşlenerek vücut hazırlanıyor sonra dik gelen ışıktan rahatsız olmuyorlar ya, öyle işte. Ama yine de dik gelen ışıkta 15-20 dakikadan fazla durmamalı.

ABaki Kümbetli 6 yıl

Ben hic durmadim ya hoc bilmiyordum bunlari hepinize tesekkur

Gülnar Zenen 6 yıl

Rica ederiz.

ABaki Kümbetli 6 yıl

Canan hoca güneş hakkında bişey açıkladı öglen dik günesde 20 dakika durmamız yetiyomuş yazın tabiki güneş kremi kesinlikle sürülmeyecek diyor krem d vit almasını engel oluyomuş ultra viole ışın falan hikaye diyo kadın dogru söylüyor zeytin yagını sür çık diyo bizlere 40 senedir ekmek yedirdikleri gibi şimdide güneş kremi daha bisürü kimyasal satmaya çalışıyolar sermaye akıllı

Nihal Postacı 6 yıl

Ne kadar yalnisimiz varmis

Gülnar Zenen 6 yıl