D vitamini ihtiyacımızı gıdalarla sağlayabilir miyiz ve d vitaminin önemi

D vitamini bitkilerle kolay alınabilecek bir yapı değil. Düşük miktarlarda mantar ve avocado da bulunur. Yumurta, peynir, sığır karaciğeri ve balıkta daha fazla bulunur. Ama gıda ile D vitamini ihtiyacımızı tamamen karşılamak mümkün görünmüyor. Güneşin cilde temasıyla colesteroldan D vitamini sentez edilir ve aslında vitamin değil bir hormondur. Yüksek dozajda alınması geçmişte tabu olarak yansıtılmışsada günümüzde bunun geçersizliği ispatlanmış durunda. Ben kendim aylarca günlük 100.000i. U aldım. D vitamini değerleriniz düzenli olarak 80ng/ml nin üzerinde olması halinde genel kanı hasta olmayacağınız istikametinde. Bazı ilim çevrelerinde D vitamini için ilaç sanayi ve tıp sanayini bitirecek buluş diye söz ediliyor. Benimde araştırma ve tecrübelerim bu şekilde. Allah şifalar versin.

H
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
24
24 CEVAP

Hasan bey, benim 13 degerlerim. Türkiyeden vit. D getirticemde ozellikle bir ilac ismi ve dozajı söyleyebilirmisiniz. Frankfurttan slmlar.

E

Siz bu linkteki ürünü alın. Sabah-öğlen-akşam bir kapsül. https://www.wlsproducts.de/vitamin-d3/d3-k2

Hasan Kasar 6 yıl

Cok tesekkür ederim Hasan bey, hatirlarmisiniz bilmiyorum ama ben TGRT EU televizyonunda muhasebe bölümünde çalisiyordum. Muhabbet etmişligimiz vardi sizinle. Leyla hanımın yayın sonlarında. Çalışmalarınızın devamini diliyorum yeni yılinda size ve ailenize sağlık ve huzur getirmesini temenni ediyorum. Eşinizede selamlar

Elif Çubuk 6 yıl