D vitaminim düşük çıktı ne yapmalıyım?

D vitaminim düşük çıktı ne yapmalıyım?
Z
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
39
39 CEVAP

D vitamini son yıl çok uzerinde durulan bir konu. Bazı araştırmalar vücutta vitaminden çok hormon görevi gördügü yönünde. Ancak şaşırtıcı olan Türkiye gibi güneşli bir ülkede insanların D vitamini seviyelerinin sürekli düşük çıkması. Yapılan araştırmalar sadece el ve yüz bölgesinin açıkta kalması ile yeterli D vitamini salgılanamadığı yönünde. yukarıda çok güzel bir link verilmiş. Bu linkte verilen şekilde güneşlenemiyorsak D vitamini takviyesi almalıyız. Ayrıca bazı endokrinoloji profesörleri D vitaminin ampul şeklinde kullanilmasına karşı. 1 ampul 300.000 unite D vitamini iceriyor. Aniden yapılan bu D vitamini yüklemesi ile vucudumuzda cok yüksek miktarda kalsiyum üretimi oluyor ve hiperklasemi denilen istenmeyen ve zararlı bir durum oluşuyor. İdeali haftada 50.000 unite olan bir sise D vitamini damlasi kullanmak. 8 hafta kullandiktan sonra kan değerlerimize baktırmalıyız.

E

Benim devit 3kullandim sise sise bir yaz boyu denize girdim kolllarim basim acik gine ölcturdum gine dusuk endokrin bolumune gittim anlattim durumumu arastirdilar bisey cikmadi ama yukselmiyor simdi ise hamileyim devit 3devam ediyorum nasl cikar neden o kadar ilaca cikmiyor bi anlam veremedim sizce

Beyhan Tomurcuk 6 yıl

Sizinki biraz farklı bir durum olmuş. Dısardan aldığımız D vitaminini vucudun kullanabilmesi için oncelikle vucutta bir değişime ugraması gerekiyor, eger böbrek ve karacigerde bir sorun varsa vucut aldığı D vitaminini kullanamayabiliyor. Ayrıca bagirsak problemleride yine D vitamininin emilmesini engellyebiliyor bunun için K2 vitamini ile birlikte alınması gerekiyor. Guneşlenirken de güneş koruyucu kullanmamak gerekiyor.

Evrim Altungök 6 yıl

Bu bahsettiğiniz durumdan dolayı bebeğimde kalsiyum fazlalığı oldu ve böbreğinde taş var. Şuan bu sorunla uğraşıyoruz

Glsn Dmbrci 6 yıl