İnsan eti yemekle hayvan eti yemek arasında ne fark var?

Hayvanları yeyip te, yapabildikleri hayvanlarınkinden daha fazla olmayan otistik insanı yemem diyenlerin ikiyüzlü olmadığını ispatlayan mantıklı nedenler varmı?

R
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
61
61 CEVAP

Yazılanları hızlı hızlı okudum ama bana cevap verilmemiş. Ha türümüz diğer türlerden üstün ya da değerli mi? Hayır. Kendinizi üstün görenler siz veganlarsınız. Hep diyorum. Biz 5 milyon yıldır omnivor olarak evrimleşmiş kıçı kırık maymunlarız. Avcı olarak evrimleştik. Bizim doğayı kurtarma gibi bir görevimiz yok. Biz kutsanmış kurtarıcılar değil alelade birer hayvanız. O zaman neden otistikleri yemiyoruz? Bunun temel sebebi evrimsel içgüdü olan kendi türünü koruma içgüdüsü. Yoksa bizim türümüz buzul çağından ot yiyerek çıkmadı. Ölen insanları yedik. Ne diyorsunuz? Siz 5 milyon yıl boyunca et yiyen hatta kendi ölen türünü yiyecek kadar ete muhtaç olarak evrimleşmiş bir türü otobur yapmaya kalkıyorsunuz. Bir de üstüne kabul etmeyenleri katil olmakla suçluyorsunuz. Bu nasıl aymazlık? Otistikleri yememize gerek yok çünkü biz artık kendi avımızı yaratıyoruz. Offffff. Çok saçma.

D

Sizin bu bakış açınızla her şey mübah insana. İnsanın duygularının falan önemi yok. Hatta, insan hakları bildirisi bile saçma. Çünki, mesela evrimsel açıdan insanlar eşit değil. O zaman neden insanları eşit görüyorsunuz diye sormazlar mı? Tamam evrim biyolojik bir gerçek ama, bu herşeyi evrim perspektifinden değerlendirmemiz doğru anlamına mı geliyor? Ben tüm otistikleri gıda gibi kullanalım demişim gibi cevap verdiniz ayrıca. Ben sadece bir örnek verdim. Yani, aç olsanız birkaç aydır hayvan yiyemiyor olsanız ve bir otostiği yemek gibi bir imkanınız olsa neden yemezsiniz mesela?

Ramil Yasan 6 yıl

Ramil Yasan düz deyir məncə, mən sənə o gün də dedim vpda fikirlərinin düz olduğundan əminsənmi, məncə hələ biraz fikirləşməlisən, prosta çox duyğusallığa görədi sənin bu fikirlərin, düzgün fikirləşməyə imkan vermir duyğular, lap sən düz desən də bu koment yaxşı komentdi fikirləşməyə dəyər

Çınar Ahmet 6 yıl

Otistik ölürse yerim. Seni 50 bin yıl önce ki habitatına salsam benim leşimi sen de yersin. Biz hayvanız

Derya Serce 6 yıl

Yerim diyorsan zaten sorun yok. Ben sorumu yemem diyenlere yönelttim. Onların düşüncesi kendisiyle çelişiyor. O yüzden. Siz yerim diyorsanız en azından bir çizginiz var ve söyledikleriniz mantık çerçevesinde.

Ramil Yasan 6 yıl

neslimizi kurtarmak gibi bir görevimiz var dolayısıyla doğayı da kurtarmak görevimiz sayılır. Bilincimizin doğaya yansıttığı cehaleti, bilincimizle doğadan ayrıştırmamız gerekir.

Musa Aynalı 6 yıl