Kur'an da evrimi destekleyecek ayetler var mı?

Arkadaşlar cevaplariniz icin tesekkur ederim cevabimi buldum. Sorular bende bitmiyor Kuran-ı Kerim'de evrimle alakalı bir sey görmedim ben ve bana göre Kuranı Kerim'de evrimi destekleyici ayetler var. Mesela topraktan yaratildigimizi söylüyoruz DNA bilesenlerimize baktigimizda sizin DNA yapiniz ile bir bitkinin ya da bir hayvanin DNA yapisi ayni olabiliyor. Burda anlatmak istedigim bizim bitkiden ya da hayvandan geldigimiz degildir. Zaten evrim teorisinde de herkesin agzina bir laf dolanmis maymundan geldik falan filan. Evrim bize maymundan geldigimizi degil insandan geldigimizi söylüyor homo=insan sapiens=zeki ve su andaki biyolojik türumuz homo sapiens sapienstir. Mesela neandertaller diye bir insan ırki var onlar daha cesur ve kasli olarak tanimlanir Avrupada kalintilarinin bulundugu soyleniyor ve sarisindirlar. Bu kadar seyden sonra ve Kurani Kerim'de evrimi tersleyen bir ayetin bulunmadigini görüyorsak neden biz kabullenemiyoruz ve hocalrimiz evrimi sadece maymundan geldigimizi soyluyerek boyle bir sey ilmadigini varsayiyorlar bu konudada beni bilgilendirbilir misiniz simdiden tesekkurler

F
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
11
11 CEVAP

Kuran, insan yaratılırken kullanılan ham maddelerin toprak ve su olduğunu ortaya koymaktadır. Kuran, bazen bu ham maddeleri ayrı ayrı vurgulamakta, bazen de insanın çamurdan yaratıldığını söyleyip; toprak ve suyun bileşiminden insanın yaratıldığını açıklamaktadır.

İnsanın topraktan yaratılması üzerine çok spekülasyonlar yapılmıştır. Biyoloji ve kimya gibi bilimlerin ilerlemesiyle; hem toprağın, hem de insan vücudunun analitik incelemesi yapıldı. Bu incelemeler sonucunda insan vücudunun içerdiği maddeler ile toprağın içerdiği maddelerin tamamen aynı olduğu anlaşıldı. Bu maddeler alüminyum, demir, kalsiyum, oksijen, silikon, sodyum, potasyum, magnezyum, hidrojen, klor, iyot, manganez, kurşun, fosfor, bakır, gümüş, karbon, çinko, kükürt ve azottur. Amerika’daki bir kimya bürosunun yaptığı analize göre insan vücudunun %65’i oksijen, %18’i karbon, %10’u hidrojen, %3’ü azot, %1.5’u kalsiyum, %1’i fosfor, geri kalanı da diğer elementlerdir. Yaratılış denilen Allah’ın muhteşem sanatı işte bu cansız, şuursuz atomları belli bir şekilde birleştirip insanı meydana getirmektedir. Bu maddeler sırf ham madde olarak çok düşük değerlere alıcı bulmaktadır. Oranlarını verdiğimiz temel maddelerin New York Borsasındaki değeri 4.5 Dolar’dır. Evet, tam tamına 4.5 Dolar. İşte insanın temel malzemesinin fiyatı. Allah 4.5 Dolar’lık malzemeden insan mucizesini yaratmaktadır. Görülüyor ki beceri, bu 4.5 Dolar’lık malzemede değildir. Bütün övgü, bu ham maddeleri de, bu ham maddelerden insanı da yaratan Allah’adır.

Y

71:17 - Allah sizi yerden bir bitki bitirir gibi bitirdi.

Yasmin SeCo 6 yıl

Iste bende bundan bahsediyorum

Furkan Akacık 6 yıl

Her canli sudan olusur gibi bir ayet vardi o da evrimi destekler nitelikte olabilir

Yasmin SeCo 6 yıl

Heh aynen

Furkan Akacık 6 yıl

Canlılar suda oluşmaz sudan oluşur.

İbrahim Gureşir 6 yıl

Ben baska bisey mi yazmışım

Yasmin SeCo 6 yıl