Kuran değiştiğinin veya değiştirilmediğinin kanıtı var mı?

Merhaba arkadaşlar bisey kafamı kurcalıyor bilgisi olan aydınlatsın kuran değiştirilmedi deniyor bunun kanıtı var mı? Ya da değiştirilmiş mi kanıt var mı ?

Ç
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
62
62 CEVAP

Güleceğim bittiği için gülemedim kusura bakma, kuran iniş sırasına göre değil amaç sırasına göre dizilmiştir fatihada Allahın birliği ve peygamberin gerekliliği hem ahiet gibi temel konulardan bahseder ve daha birçok hikmeti var ne yani bu bir hata olsa yani ilk inen alak ama ilk okunan Fatiha bu bir hata ve bunu ilk sen farkettin senden önce hiçbir İslam alimi veya herhangi bir Müslüman farketmedi öyle mi? Bravo çok zelisin tebrikler kendini mutlu edecek daha güzel şeyler ara beyin yoksunu

E

Hmmm bu ihtiyaçı Allah farketmemiş Peygamberi farketmemiş Allahın son kitabının kaderini peygamberine değil de Ebu Bekir, Ömer, Osman 'nın insafına bırakmış Gülmen bittiyse ben güleceğim !!!

Hatice Pediş 6 yıl

Kur-an iniş sırasına göre kitap haline getirilseydide karışık olacaktı. Çünkü bir durum için birden farklı zamanda birden farklı ayet inmiş.

Serhan Nasa 6 yıl

muhamet ölmeden önce index ayeti de gelmiş mi kim neye göre sıraladı bu ihtiyaçları herhalde Ömer oturdu, düşündü ve şu sonuca ulaştı: "işi allaha bırakırsak bir çuval incir mundar olacak, en iyisi şunu bir sıralayalım"

Okan Tek 6 yıl

Bu sayfada iniş sırasına göre sureleri bulabilirsiniz: http://www.istekuran.net/

Tayfun Özkurt 6 yıl

Kimse, din bu yahu

Tayfun Özkurt 6 yıl

Allah bir olay üzerine ayet indiriyordu buna sebebi nüzul denir

Evren Gencel 6 yıl

Muhammed yalan bile söylememiş

com-xr3j3m66yf9cuo3avb7f.jpg

Tayfun Özkurt 6 yıl

Sure sıralamasını Allah belirledi ve cebrail aracılığıyla peygamber kuranı şimdiki mushaflara göte cebrail ile beraber okudu Sahabeden öyle ezberledi

Evren Gencel 6 yıl

Eee osman neyine göre sıraladı?

Tayfun Özkurt 6 yıl

Yahu bu soruya kaç kere cevap verecek arkadaş sen anlamıyonmu? Ama işine gelmiyor dimi: Ayetin devamında her şeyi açıklıyor hem kuran peygamberin ağzıyla insanlara ukaştığı için ona nisbet edilmiş

Evren Gencel 6 yıl

Bir kere kitap haline getirme işlemi Hz. Ömer döneminde olmuştur hafızların hafızasında bu günkü şekliyle mevcuttu nüshaları toplandı ve çok sağlam bir hafız olan zetb. Sabit başkanlında kuran kitap haline getirildi sıra yüzlerce sahabinin hafızasında var idi ona göre yazıldı

Evren Gencel 6 yıl

Sebep üzerine nuzul olmaz, allahın eşzamanlı mı ki duruma göre müdahale etsin. Aişenin kolye olayı oluyor, hoop allah basın açıklaması yapıyor. Muhammedin misafirlerden canı sıkılıyor, allah misafirlerle konuşuyor, ellerin kurusun ebu leheb, allah "allah belasını versin onların" diyor. Bu ne lan. Bak tevrata Karşımda başka ilahların olmayacak. Kendin için oyma put, yukarda göklerde olanın, yahut aşağıda yerde olanın, yahut yerin altında sularda olanın hiç suretini yapmayacaksın, onlara eğilmeyeceksin ve onlara ibadet etmeyeceksin. Yehova'nın, Rab'ın ismini boş yere ağıza almayacaksın. Sebt gününü takdis etmek için onu hatırında tutacaksın. Altı gün işleyeceksin ve bütün işini yapacaksın, fakat yedinci gün efendin Rab'e Sebttir. Sen ve oğlun ve kızın, kölen ve cariyen ve hayvanların ve kapılarında olan garibin hiçbir iş yapmayacaksınız. Çünkü Rab gökleri, yeri ve Denizi ve onlarda olan bütün şeyleri altı günde yarattı. Babana ve anana hürmet edeceksin. Öldürmeyeceksin. Zina etmeyeceksin. Çalmayacaksın. Komşuna karşı yalan şahitlik yapmayacaksın. Komşunun evine tamah etmeyeceksin, komşunun karısına, yahut kölesine, yahut cariyesine, yahut öküzüne, yahut eşeğine, yahut komşunun hiçbir şeyine tamah etmeyeceksin.

Tayfun Özkurt 6 yıl

Hatice , kusura bakma gülmeni yarıda kestim ama sıra bende ahaahahah

Evren Gencel 6 yıl

İyice

Tayfun Özkurt 6 yıl

Gayri metluv vahiy den bahsediyorsun Yani diyorsun ki Allah peygamberine bazı şeyleri söylüyor ( namazı nasıl kılacağı, ayetlerin dizilişi.. Kudsi hadislerin hepsi ) ancak peygamber bunu son kitaba almıyor Vah ki ne vah Şimdi Allah'a mı kötü birşey diyorsun yoksa elçisine mi yoksa Cebrail'e mi çözemedim İşte şimdi doya doya gülebilirsin !!!

Hatice Pediş 6 yıl

Eğer kitaba alınması gerekseydi Allah bunu ona söylerdi bunlar kurana alınmadığına göre alınmamasını isteyen peygamber değil Allahtır kuran teferruatı sünneti nebevîye bırakır kuran meselenin özünü söyler tafsilatı vermez zira îcâz bunu gerektirir islamda her mesele halledilmiştir boşuna eğrilik büğrülük aramayı bulamazsınız ancak kendinizi kandırmaya yeten iftiralar atabilirsiniz daha fazlasını yapamazsınız " onda (kuranda) hiçbir eğrilik yoktur o dost doğrudur"

Evren Gencel 6 yıl