Kuran dili 7 temel sessiz harf üstüne mi kurulmuştur?

Kuran dili 7 temel sessiz harf üstüne kurulmuştur. İslamcı arkadaşlarda bu noktada hemfikirler ve genel iddiaları ise kuran'ın arapça indiği ve İslam kaynaklarına dayanarak geldikten bir süre sonra ise musaf haline getirmiş olduğudur. Peki Arapça'da olan o 7 sessiz harfin kaç tanesi kuran'da var? Cevap vereyim. Sadece 1 sessiz harf kuran'da var. Geriye kalan ve arap literaturünde olan 6 sessiz harf neden kuran'da yok

G
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
32
32 CEVAP

Fasih Arapça'da (hemze ve yarı-vokal olan w and y dahil) 28 konson vardır. Yani bunlar fonemler, yazıda tefrik edilmeye değer, değişik mana gösteren. Bir de her konson için caiz, konson uzatma (çiftleşme, şedde) var. Üç değişik kalitedeki fonemik (yan sesler hariç)a, u, i vokalleri var, bunlar kısa veya uzun olabilir. Ay ve aw diftongları var. Sondaki eski ay sesi yazı dilinde ye harfi ile işaret edilir ancak uzuna: Okunur. Bundan ve bazı kıraat geleneklerinden bunun eskiden e: (uzun e)'ye yakın okunduğu çıkar.

Y

Modern Konuşma Dilinde (Ammice) aw o: (a'ya çalan) ve aye: Ekseriya olduğundan bu sesler spikerlerin, politikacıların Arapçasında yabancı özel isimler için ve bazı tam Arapçalaşmamış yabancı kelimeler (tilifo: N "telefon") için caiz kılınmıştır.

Yusuf Haciahmetoglu 6 yıl