Kuranı muhammed mi yazmıştır? hep ondan bahsediliyor.?

Konum;
Benim ortaya atacağım tartışma ise şu; kuranı muhammed yazmıştır baksana hep ondan bahsediliyor.
Kuran muhammed döneminde ona ve insalığa yol gösterici olarak parça parça inmiştir. O zamanın insanlara yol göstericisi olarak muhammed seçildiği için onun adına bişeyler söylenerek gelmiştir. Bunun için alak suresi kureyş suresi ve maun suresini gösterebiliriz diyebilirim. Hemen üşenen arkadaşlar için alak suresinin türkçesininde resmini atıyorum.

com-1xiglnsrxrz8rf96iask.jpg
E
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
44
44 CEVAP

Vahiy geldiğinde hz. Muhammed ben okuma yazma bilmem diyordu. Ama kuranı kerimi okuduğumuzda ise şiirsel bir anlatıma sahip. Ayrıca içinde bazı ilmi bilgiler mevcut. Ovakit kuranı kerimi hz. Muhammedin yazdığını kabullenmek tezatlıktan başka birşey değildir.

Ö

Hocam yaşayıp geldiniz heralde yanındamıydınız beni bilgiye boğar mısınız ?

Berke Kilik 6 yıl

"Diyordu" bu okuma yazma bilmediğine kanıt mı?

Fatma Uras 6 yıl

Sizce tanrinin bilerek okuma yazma bilmeyen birisine vahiy göndermesi tartıştiğimiz konuya bir cevap niteliğinde olamazmı

Ömer Akinay 6 yıl

Sokrates yazsa amenna

Ömer Akinay 6 yıl

Yahu okuma yazma bilmediği kesin değil amcasıyla kervan kervan gezen adam yahudilerle iç içe belli ki zeki zaten halk tarafından da sevilen birisi

Fidell Kenan 6 yıl

Bak şimdi ben sana İngilizce konuşmayı bilmiyorum desem iki gün sonra İngilizce konuşsam Allah yaptı vahiy geldi desem sen inanır mısın? Yoksa bana yalan söylemiş mi dersin?

Fatma Uras 6 yıl

Bilimsel bilgilere nerde yer verilmiş mesela ?? Nükleer santralden bahsedilmiş demeyin lütfen komik oluyorsunuz gerçek birşey varda ben mi göremedim acaba ?? Yağmurun bulutların üzerinden yağması falanmı bilimsel anlayamıyorum

Berke Kilik 6 yıl

Şimdi ben sana birkaçyane örnek versem sanki molla olacaksın demi Berke Kilik

Ömer Akinay 6 yıl

Ömer Akinay yo hayır bana ilerde olucaklarla ilgili veya ileride oluşacak teknoloji veya yeni fizik kuralları falan at mesela çünkü sen ölünce tarih bitmiyor dimi?

Berke Kilik 6 yıl

Berke Kilik küçükken yağmur yağınca Allah ağlıyor sanırdım. Bence bu daha bilimsel vicdanlı bir yaratıcı olduğunu düşünüp ağladığını görmek varlığına bir delildi. Tabi çocukken

Fatma Uras 6 yıl

Paylaş benimle o zaman, belki fikrim değişir kuranın bilime katkısını savunurum ama dediğim gibi gelecekteki teknolojiyi kuralları kayaç oluşumlarını at bana nükleer santral yazıyorya illa gelecek teknolojiside yazıyordur

Berke Kilik 6 yıl

Doğa hiçbirzaman bilime aldırmadı. Siz din bilim ve felsefeyi. Ayrı kefelerde koyarsaniz hepsi kendi etrafına duvar örer ve belli bir otorite kazanmak için birbirleriyle rekabete girer. Sizin yaptiğiniz bu kuranda dunden belli 30 sayfa ayet okudum ilim kelimesi yüzlerce geçiyor. Din bilime karşiymişda bizimmi haberimiz yok.

Ömer Akinay 6 yıl

fatma aynı şekilde banada öyle aşılanmıştı insanlar allahı unuttu diye üzülüyormuş, ay dedeyi gece bize ışık tutsun diye yolluyormuş falan küçükken bu masallar bile daha mutluluk verici sevgi vericiydi, uykum var cümleleri toparlamaya uğraşamadım umarım anlamışsındır hepimiz öyle büyüdük.

Berke Kilik 6 yıl

Ömer Akinay ama çevirme hemen yakın gelecekteki teknoloji ayetlerini atarmısın bana şuan bulunan herşey yazıyorya kuranda? Ben sana yazdığın şeyi sormadım

Berke Kilik 6 yıl

Berke Kilik kardesim brn 17 yaşından belli endustriyel tasarım ve makinalarla ilgileniyorum. Daha iyisi nasil olur diye daha estetiği nedir diyr araştirdim hala araştiryorum ciziyorum. Senin aradığın cevap belkide şuan karşında. İnsanlık asla kendisinde daha zeki akilli yetrnekli programlanabilir iradrli estetik güçlü yenilenebilir bir makina tasarlayamaz. Bu grlecektede öyle olacaktir.

Ömer Akinay 6 yıl

LUTFEN BİRİSİ BANA İNSANDAN DAHA İYİ BİR MAKİNA GÖSTEREBİLİRMİ.

Ömer Akinay 6 yıl

Ömer Akinay insanlar iyi bir makina değil ki.

Fatma Uras 6 yıl

Ömer Akinay Hadiya bende uzayla haşır neşirim bi araştır bakalım type-0 gezegenin özellikleri(dünya) type1-2-3 bunlar neymiş hangi teknolojileri kullanırmış sen bilimin şuan bulduğu şeyleri araştırıyorsun ama bilimin sınırı yok, doğru veya değil bir düşünce farklı bir yol açar, belkide doğru olabilecek birşeyin?

Berke Kilik 6 yıl

Ömer Akinay bilinç aktarımı yazıyormu mesela ey kafirler sizin ahirete gitmeniz ölümü tatmanız gerek sakın beyninizi başka bir vücütta yeni bir yaşamla kullanmayın diye ??

Berke Kilik 6 yıl

Yok okumadim öyle bi ayet

Ömer Akinay 6 yıl

Ömer Akinay bundan 3 asır önce senin kullandığın makineler hayal dahi edilemiyordu

Berke Kilik 6 yıl

Benim dedemin dedesinin iphonesi mi var dedim

Ömer Akinay 6 yıl

Ömer Akinay Anladım, umarım tartışmamız biraz daha evrensel ve geniş düşünmene sebep olmuştur, iyi geceler.

Berke Kilik 6 yıl

İnşallah iyi geceler.

Ömer Akinay 6 yıl