Meyveler nasıl fermente edilir en iyi yöntem nedir?

Merhaba. Hazır muşmula mevsimi gelmişken Tükenmez Şerbeti kurmayı düşünüyorum. İlk kez yapacağım. Tariflerde muşmula başta olmak üzere elma, armut, ayva, üzümv. S. gibi meyveleri cam kavanoza doldurarak nohut ve şeker ilave edilmek suretiyle bekletiyor. Bu şekilde fermente olmuş oluyor sanırım. Benim sorum şu: Bu fermentasyon için doğru bir yöntem midir? Şeker kullanmak istemediğimiz durumda ne yapalım? Katkılarınız için çok teşekkürler.

com-7au1gnsbez1y64ki2r5a.jpg
E
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
19
19 CEVAP

fermentasyon için kefir suyu kullanılabilir ya da kefir, probiyotik yoğurt mayaları Haydar Yılmaz ?

B

Tmm. Yani biz bu meyve karışımına su + probiyotik maya + bal veya pekmez ekleyince fermente bir içecek olmuş oluyor değil mi bülent? Kefir veya yoğurt suyu da sanki meyve suyunun rengini bulanıklaştır gibi geldi bana.

Esin Tokatlı 5 yıl

Gerçi çok önemli değil bulanık olması, eğer doğru yöntem buysa:) ben kavanoz siparişimi veriyorum. Teşekkürler

Esin Tokatlı 5 yıl

haydar bey'de teyid ederse sevinirim. Teşekkürler..

Esin Tokatlı 5 yıl

şase mayalar var ya belki onlar bulanıklaştırmazlar

Bülent Drli 5 yıl

saşeler le olursa bulanıklık olmaz artıbiotiklerle yapınız hoca

Haydar CansevgiLi 5 yıl

bakteriler karbonhidrat olan her şeyi dönüştürerek fermentasyonu gerçekleştiri

Haydar CansevgiLi 5 yıl

Probiyotik şase diye baktım sitenize çok çeşit çıktı, hangisini kullanmalıyım? Probiyotik sebze turşusu ve ayrıca da tükenmez şerbet yapmak için?

Esin Tokatlı 5 yıl

kefir ve kımız mayalarını veya saşelerini kullanabilirisniz

Haydar CansevgiLi 5 yıl

bir de şunu merak ettim, meyveler malum içindeki şeker sebebi ile çok fazla tüketmemeye çalıştığımız şeyler. Acaba şase maya ile şerbetini yaptığımızda bu durum ne oluyor?

Esin Tokatlı 5 yıl

bu arada şase yazmışım pardon

Esin Tokatlı 5 yıl

bir de saşe ile maya arasındaki farkı merak ettim? Saşeler artıbiyotik diye geçiyor.

Esin Tokatlı 5 yıl

artıbiyotikler yoğurt mayaları yerine alternatif ürün esin, yoğurt mayalayamayacağın zamanlar için diye düşün, eczanelerde nbl reflor maflor gibi probiyotik şaseler var ya onlar gibi probiyotik destek ürünleri, farkları şu bir şasedeki probiyotik miktarı 10 milyarken, bir kase yoğurttaki probiyotik miktarı 1 trilyon, yani yoğurt tüketmek daha değerli

Bülent Drli 5 yıl

nbl biogaia reflordan farkları ise çok daha çeşitli probiyotik bakterilere sahip olmaları, mesela piyasada şu anda bifidobacterium içeren bir ürün yok (sanırım) eskiden biober plus vardı, artıbiyotiğin kombiyotik çeşidi bifidobacterium içeriyor,... Çocuklar bebekler yaşlılar için çok önemli ,...

Bülent Drli 5 yıl