Neden peygamberler erkektir?

D
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
52
52 CEVAP

Fethiye Dümen ve diger arkadaslar. Hayati okumayi bilmeyen insan Kurani okumayi bilmez. Yaradilislari geregi kadinlar temkinlidir. Hele hele kızışık dönemlerde geri cekilirler. Bu yetistirilise de baglidir. Erkekler ise tam tersi saldirgan olur. Genelde böyle ortamlarda peygamberlere ihtiyac olmadi mi? Sizler kadinlarin hakim oldugu bir cografya kurdunuz da Allah kadin peygamber yollamam mi dedi?
-
Cok merak edenler varsa kadin ve erkek yaradilisini tanimalarini öneririm. Bir cok soru isareti kendiliginden cözülecektir. Sinan Canan hoca anlatiyor. TIKLA IZLE
https://www.youtube.com/watch?v=m3cd1skHZU8

U

Ugur bunu izleyeceğim asıl benim kafama takılan soru Ademe bilgi verilip seçilirken yanında ki eşinin boş mu bırakıldığı konusu. Yani bir kadında elbette ki bir erkekle aynı derecede düşünce gücüne sahiptir neticede cennette yani seçilmiş olan bahçede olma sebepleri vardı. Erkeği bilinçlendiren Allah illaki kadınıda bilinçlendirdik demesine gerek var mı halife olarak adem seçilmiş de peki kadının orda işi neydi sorusu kafama bu durumda takılıyor .

Fethiye Dümen 6 yıl

Fethiye Dümen Ademin erkek oldugunu nerden biliyoruz? Adem'in esi ifadesi olarak ZEVCE kullaniliyor. ZEVCE ifadesinin ise KARISI olmayip baska bir anlam olabiecegine isaretler var. Ben bu konuda süpheliyim. Adem bilgi verilmis insanoglu gibi genel bir ifade olabilir. Hem erkegi hem kadini kapsayan. http://beta4.kuranmeali.eu/TranscriptHarekesiz/%20ËD̃M/13?fref=gc

Ugur Cayci 6 yıl

isimlerdense sıfatlara yönlensek, mesela ademe hem erkek hem kadın desek, eş e kişinin kendi nefsi desek, buradan bir yere ulaşabilirmiyiz..

Ömer Hasçelik 6 yıl

İlginç bir yaklaşım oldu doğrusu. Ama ben eşinin de bir bayan yada olduğu noktasındayım ama burda Allah isimleri öğretti peki isimleri tek başına bilmek ne anlam ifade edecek paylaşabilmek bilgiyi arttırabilmek için desteğe ihtiyaç var. Bunun içinde en az iki kişi olmalı yani buda en küçük yapı ailede kadın ve erkektir. Mesela taş devrini düşünelim duvar resimleri çiziliyordu demi bunu kadına da öğretilmiş olmalı yoksa tek bir kişinin bilmesi bir işe yaramaz diye düşünüyorum doğrusu .

Fethiye Dümen 6 yıl

herşeyin bir eşi ya da karşıtı olduğu konusunda hemfikiriz, tek olan sadece mutlak yaratıcı güç, ben kitabın vahyin kişiye hitap ettiğini, adamlık sıfatını yerine getiren herkesin çocuk yaşlı kadın erkek ayrımı olmadan adam olduğunu, adamın adem olduğunu düşünüyorum, saygılar..

Ömer Hasçelik 6 yıl

Harika doğru bu zaten. Burda adem bir bayan yanındaki de bir bayan olabilir adem bir erkek yanındaki de bir erkek olabilir sonuç yoldaş destekçi birinin var olduğu konusu da ortada yani.

Fethiye Dümen 6 yıl

kişinin ilk eşleşmesi kendi nefsiyle yanlız, asıl mücadele onunla, kazanıp kaybetme, doğru ya da yanlış davranışa gitme..

Ömer Hasçelik 6 yıl