Peygamber, Elçi, Nebi diye adlandırdığımız kişiler ilizyon kullanmışlar mıdır!

Peygamber, Elçi, Nebi diye adlandırdığımız kişiler! Mürid toplama maksadı ile MUCİZE yada İlizyon kullanmışlarmıdır!? Denizin yarılması, kuşlar ve karıncalar ile konuşma, ay'ın yarılması gibi ?!

K
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
17
17 CEVAP

Sözlükte "Doğaüstü olaylar" "mucize" olarak tanımlansa da bence "doğadaki olayların herbiri kendi başına bir mucizedir." Çok basit gözükenler bile
Örneğin görmenin makanizmasını nereye kadar biliyoruz.
Önümüzdeki cismin beynimizde oluşturulması ve koordinatlarının tespiti.
Tam kavramış olsaydık bugün bizim gibi görebilen makinalar olurdu.

Tat almanın biyokimyasını ne kadar kavrayabildik.
Laboratuarda bir maddenin ince yapısını algılayabilen cihazlar geliştirdik. Bir cihaz saniyeler içinde kaç maddeyi analiz edebilir. Analiz ettiği maddeden zevk alır mı?

Koku için ne dersiniz?

Mucize denizin yarılması mıdır?

Yoksa atmosferdeki gaz oksijenin uygun miktarda kana geçerek en son hücreye ulaştıktan sonra, karbondioksit ve su şeklinde atılmasımıdır? Hücrelerdeki anlık gerçekleşen yüzlerce tepkimeyi saymıyorum bile?

Tam olarak kalbimiz nasıl atıyor? Elbette kısmen biliyoruz. Birbirini tetikleyen tepkimeleri, elektrik sinyallerini, potansiyel farkları ile algılıyoruz. Herşeyi bunun nedeni sodyum ve potasyum dengesi, ama potasyum aşırı olursa kalbimiz dayanamayıp duruveriyor.

Biyoloji çok karmaşık,

daha basit şeylere baksak

bildiğimiz ve uzun zamandır çok iyi tanıdığımız elektron

hakkında onlarca kitap yazabiliriz. özelliklerini sayıp dökebiliriz. Hem parçacık, hem dalga olarak davrandığını onu karakterize edecek denklemleri biliyoruz.

Bir kutuya sıkıştırmaya başladığınızda sıkıştıkça enerjisi artıyor. Aşırı sıkıştırırsanız kutudan sızarak kaçıveriyor. Elektronun yükünü biliyoruz. Bütün elektronların aynı büyüklükte yüke sahip olduğunuda biliyoruz bu elektronun özelliklerinden biridir diyoruz. Elektronun yükü dediğimiz şey gerçekte ne ve nasıl ortaya çıkıyor?

yukarıdaki örneklerdeki anlatımlar çok genişletilebilir. Buraya sınırlı olarak yazabiliyoruz. Ayrıca sınırsız sayıda örnek bulabilirsiniz.

Az bilenler için olabilir ancak bugün için sizce gerçekten
Denizin Yarılması Mıdır Mucize?
Yoksa Yaratılmış Herşey Mi?

Onun için diyorum ki bugün artık mucizeyi ihtiyacımız yok. Bakabilirseniz her yerde görürsünüz mucizeyi...

T

Ne anlatmak istediğinizden İnanın bir şey anlamadım'' En azından konuyu nereye dayandırmak istediğinizi anlatsaydınız'ya Sayın Tanrısever'!!

Beko Aldemir 5 yıl

Esasında biz bir mucizenin içinde yaşıyoruz ama biz bu mucizeyi normal karşılıyoruz! Çünkü biz Kainattı böyle kabul ediyoruz ama işte böyle değil!!! Hayat bir mucize!!! Dünya bir mucize!!! Kainat bir mucize!!!! Mucizeden de mucize bekliyoruz!!! Bu konu hakkında başka bir yerde de yazmıştım ama şu kadarını söyliyeyim: "Dünya da genelde iki cinsiyet var erkek her seferinde milyarlarca tohum, dişi de her seferinde milyarlarca yumurta üretiyor! Bu milyarlarca tohum arasından bir tanesi, milyarlarca yumurta arasından bir yumurtayı seçip döllüyor! Döllenmeyen yumurtalar diğer tohumlar tarafından döllenmemeleri için üstlerini ilk döllenme olayı olduktan sonra kapatıyorlar!!! Ve hayat eğer ortam ve şartlar uygunsa başlıyor!!! Bu bile başlı başına bir mucize değil mi? Nasıl oluyor? Hem de hemen hemen her seferinde!!!!

Semih Sirkeci 5 yıl