Vejetaryenim ama sağlığımı kötü etkiledi, ne yapmalıyım?

Vejetaryenim ama sanki bu sağlığımı kötü etkiledi. Yesem içim sızlıyor yemesem bir deri bir kemik kalıyorum.. Var mi boyle arada derede kalanlar? Ne oneriyorsunuz bu duruma?

F
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
52
52 CEVAP

Beslenme ve diyetetik akademisi, Amerikan Diyabet Birligi, Amerikan Kalp Birligi, Ingiliz Diyetetik Birligi, Ingiliz Beslenme Dernegi, Avustralya Diyetisyenler Birligi, Kanadali Diyetisyenler Birligi ve Kalp ve Felc dernegi gibi anaakim kuruluslar ; Harvard Kamu Sagligi Fakultesi, Mayo Clinic, UCLA Saglik Merkezi, Pennsylvania Universitesi Tip Fakultesi ve Pittsburgh Universitesi Tip Fakultesi gibi egitim ve arastirma kurumlari ; Ingiliz Ulusal Saglik Hizmetleri, ABD Tarım Bakanligi ve Beslenme Politikalari Merkezi gibi devlet kurumlari ve Kaiser Permanente gibi buyuk bakim merkezleririn de arasinda bulundugu cok sayida saglik kurulusu, iyi bir vegan beslenmenin insan sagligi icin gayet yeterli oldugunu ve hatta onemli yararlar saglayacagini kabul ediyor.. Amerikan Beslenme Derneği’nin kanısı, vegan ve tam vejetaryen de dahil uygun biçimde planlanan tüm vejetaryen beslenmelerin sağlıklı, gıda açısından yeterli ve belli hastalıklardan korunmada fayda sağlar nitelikte olduğu yönündedir. İyi planlanmış vejetaryen beslenmeler, hamilelik, emzirme, bebeklik, çocukluk ve yetişkinlik gibi hayatın her evresindeki bireyler ve sporcular için uygundur.
- Kanada Beslenme Uzmanları
“İyi planlanmış bir vegan beslenme hayatın tüm evreleri için uygundur ve birçok fayda sağlar.”
- Birleşik Krallık Beslenme Uzmanları Derneği
"Sağlıklı ve dengeli bir vegan beslenme anlayışının iyi planlanmasıyla vücudunuza gereken tüm besinleri alabilirsiniz.” Sizin sorununuz vegan ya da vejetaryen olmak degil, sagliksiz beslenmenizdir. Bu arada soruyu burada sorunca yardim alabileceginizi pek sanmiyorum. Konu hakkinda hicbir bilgisi olmayanlar bile " et yemezsen olursuuun " diyecek. Onun yerine veganistanbul grubunda sorarsaniz ( 6k uyesi olan ) yardim edenler olacaktir.
-
-

E

Kardeşim nerelerdeydin: D çok yalnız hissettim kkdkdk

Fatih Ekercan 6 yıl

Geldim

Emre Ayka 6 yıl

Hoşgeldin

Fatih Ekercan 6 yıl

Hosbuldum kskskkdk

Emre Ayka 6 yıl