Vejetaryenim ama sağlığımı kötü etkiledi, ne yapmalıyım?

Vejetaryenim ama sanki bu sağlığımı kötü etkiledi. Yesem içim sızlıyor yemesem bir deri bir kemik kalıyorum.. Var mi boyle arada derede kalanlar? Ne oneriyorsunuz bu duruma?

F
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
52
52 CEVAP

Dediklerinizi araştıracağım ancak çelişkili bilgiler dolaşıyor ortalıkta. Ben ne kadar doktorla konuştuysam vegan beslenme tarzının sağlıklı olmadığı yönünde, ne kadar makale okuduysam bunu gördüm. Yanlış anlaşılmasın diye tekrar ediyorum bitkisel ağırlıklı beslenmek daha sağlıklı ancak hiç hayvansal ürün tüketmemenin faydalı olduğunu düşünmüyorum.

C

Veganliğin ne oldugunu bilmeyen, sonra ben soyleyince " olur mu öyle şey cok sagliksiz " diyen doktorlarla karsilastim. Ama bunlar kendi kanaatleriydi. Burada onemli olan kisisel kanaatler degil bircok bilimsel veriye dayanan saglik kuruluslarinin aciklamalaridir. Hem bunlar tarafli da olamaz. Bunun disinda vegan olan ve veganligin saglikli oldugunu soyleyen bilim insanlari ve doktorlar da cok . ( Turkiye'den bahsetmiyorum). Soyledigim gibi, burada onemli olan bircok bilimsel veriye dayanarak rapor yayinlayan saglik kuruluslaridir. Vegan beslenmek sagliksizdir diyen bir saglik kurulusu da henuz gormedim. Hepsi duzenli bir vegan beslenmenin hayatin tum evrelerinde saglikli ve fayda saglar nitelikte oldugunu soyluyor.

Emre Ayka 6 yıl