Vejetaryenlik, vicdan veya insan olmayla ilişkilendirilebilir mi?

İyi akşamlar sayın grup üyeleri. Vejetaryenlik hakkında ki düşünceleriniz nedir? Vicdan veya iyi bir insan olmayla bağdaştırılabir mi sizce bu kavram?

D
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
48
48 CEVAP

Hayvanlar nasıl birer canlı ve bu dünyanın parçası ise bitkilerde aynı şekilde öyledir. Tek fark hayvanların bize daha yakın bir oluşum olmasıdır. Yani aslında et yemeyi reddeden bitki yemeyide reddetmelidir. Mantık aynı çünkü. İki koşulda da bir yaşamı bitiriyorsun. Sanılanın aksine bitkiler duygusuz canlılar değildir. Ama hayatta kalmak çevreden ve çevredekilerden faydalanmayı gerektirir. Kişinin et yememesine saygı duyarım ama et yemenin yanlış olduğunu ifade ediyor ise tam bir gerizekalıdır kusura bakmasın kimse.

O

Bitki yemek ile hayvan yemek aynı şey diyen tam bir gerizekalıdır, kimse kusura bakmasın

Yunus Küçükusta 5 yıl

Ne diye ayırıyorsun ikisini? Açıkla bakalım bana?

Oğuzhan Canseven 5 yıl

Bitkilerin sinir sistemi ve bilinci yoktur.. Aile kurmazlar, acı hissetmezler, gülmezler, ağlamazlarv. S.

Yunus Küçükusta 5 yıl

Yanlış bilgi. Evet kimi nitelikler yok ama duygusuz canlılar değiller ve "canlılar" kendilerine özel bilinçleri var. Yani insan ile benzerlik göstermiyor diye yok sayamazsın.

Oğuzhan Canseven 5 yıl

Oğuzhan Canseven kendilerine özel bilinçleri falan yok lütfen uydurma. En azından şu an için kanıtlanmış bir bitki bilinci falan yok

Yunus Küçükusta 5 yıl

Şaibeli bir konu bu yani ne olduğu ne olmadığı kanıtlanabilir bir konu. Çoğu bilim insanı var derken çoğuda yok diyor. Neticede olma ihtimali var ve sen bunu yiyorsun. Ayrıca canlı olan herşeyin kendine ait bir bilinci mevcut. Canlı ve bilinçsiz olduğu kanıtlanmış bir şey söyle sadece sen haklısın diyeceğim.

Oğuzhan Canseven 5 yıl