Aleviler kurana göre mi dinini yaşar, diğer mezheplerden farkı nedir?

Alevi arkadaşlara soruyorum, evinizde Kuran var mı? Varsa neden Kuran'da yer alan ibadetleri yerine getirmiyorsunuz, getiren varsa yaşadığı inanç hangi bakımdan Alevilik oluyor? Saygılar

K
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
49
49 CEVAP

Bi alevi olarak cevaplayim hemen. Birincisi su muslumanlik ile aleviligi karsilastirmayin alevilik din degildir. Kurt turk cerkez alevi karsilastir eyvallah derim. Daha aleviligin ne oldugunu bilmiyosun bide muslumanlik disinda din sanip sacma cikarimlar yapmaya calisiyorsun. Ikincisi ailemin evinde kuran var ve annem dindar bi kadin. Kuranda okur namazda kilar duada eder. Ama ben ve kardeslerim ateistiz. Evinde her kuran olan ibadet etmek zorunda degil. Benim evimde incil de kuraana var meraken bakiyorum arada. Alevilik kulturdur. Mezheptir yasam bicimidir. Annemde alevi kadin namaz kiliyor ama biz hicbirseyi yapmiyoruz. Yani oyle bi sacmaladin ki aleviligi din gibi lanse ettin. Eger alevilik din ise kurtluk, turkluk, zazalik ve benzeleride ayri bi din olarak sayabiliriz senin dedigine gore.

I

i̇van bende Tevrat dahi var, benim demek istediğim inanıyorum deyip, Kuranı bulunduran falan onun gerekliliğini hiç yapmayanlar. Senin durumun doğal, inanmıyorsun ibadet yok, annenin durumda doğal inanıyor ibadet var. Benim merakım bu iki durumun dışında kalanlar .

Kemal Yeşerir 6 yıl

O zaman sana babami vereyim adam deist icki de iciyor evinde kuran da var karisi dindar. Kardesim saka bi yana onu bilemiyosun ya.

Ivan Yurtcu 6 yıl