Hz. Muhammed neden kuranı uydurmuş olabilir?

Merak ettigim bir sey var. Hz muhammet (sav) neden kurani uydursun neden yeni bir din çıkarsın amacı ne neden nesilleri kandırsın. Neden islam yaymak için okadar uğraşsın yakınları hatri sayılır bir güce sahipken mekkenin ileri gelenlerinden olmak varken neden onlara karşı gelsin bunca eziyet ceksin malindan mülkünden olsun. Yanlış bir ideolji üzerinde uğraşsın çevresinde dürüst ve iyi olarak bilinen biri niye bu yanlış üzerinde uğraşsın bunu merak ediyorum.
Not: Müslümanım ve saygı istiyorsaniz saygılı olun.

F
Yorum bölümünü doldurun
Ad Soyad bölümünü doldurun. Lütfen ad ve soyad yazınız (ör: Kemal Atatürk)
yorum gönderilirken bir hata oluştu!
49
49 CEVAP

1. Vahiy subjektif bir deneyimdir. Modern bilme göre, aklın insana oyunudur. Dış sesleri, iç ses sanma halidir.

H

2. Göklerden ses duymak, absürd, bilim dışı, subjektif garip bir durumdur. Hastalıktır, tedavi edilmelidir.

H

3. Titreyen, halüsünasyonlar gören, olmayan şeylerle konuşan bireyler hastadırlar. Bunlara iman etmek, bilim dışıdır. Vahiy bir nöbet halidir.

H

Hz. Muhammed, temporal lob epilepsi hastasıdır. Nöbetlerinde, kabenin kadim Ay Tanrısı, El-İlah'la görüştüğünü sanmıştır.

H

Kur'an ve sünnet incelendiğinde, Muhammed de şizofreniden şüphelenmekte mantıksız olmaz.

H

Aklın almıyor di mi? Hani mucizeler falan diceksin, hiçbir mucize yok ki? Ee bu kadar insan yanlış mı diceksin, evet yanlış. Gerçek ACI

H

hakan bende bir ara ateist olmak üzereydim. Ama gercekten mucize yaşadım desem inanmazsin bana ve yaşadığım mucizeler hayatimi kurtardı tesadüf olamayacak kadar imkansizdi.

Fatih Koçar 6 yıl

Ne yaşadın? Mucize olduguna nasıl karar verdin? Din ve Tanrı ile nasıl bağdaştırdın?

Hakan Lan 6 yıl

İkinci olarak yanlış kavramı gorecelidir. Yanlis insanin ahlaki eğitimindeki farklılıklardan kaynaklanan bir durumdur.

Fatih Koçar 6 yıl

Yanlışın pek çok tanımı var. Konu içinden çıkmasak iyiydi. Sabaha kaldı artık.

Hakan Lan 6 yıl

Gece saat 1 gibi annem ve ben nenemlerden eve gidecektik. Ve disarida köpek havlama sesleri geliyordu ben tedbirli olsun diye yanima bir demir cubuk aldim. Annem ve ben ikimzde ayetel kursuyu okuduktan sonra karsidan bir büyük bir köpek bizim yanimiza geldi nekadar ugrastiksak gitmedi ve yola devam ettik. Bir sokagin basina gelince o havlayan köpekler bizim uzerimize kosmaya başladı. Bu yanimizdaki kopekte bunlara doğru yürüdü ve o koşan köpekleri korkuttu. Eve gelene kadar yanimizdan ayrilmadi eve gelincede baska bi yere giderek uzaklasti bizden. Bu yasadigim bir olaydir inanmak sana kalmis ve ben buyuzden mucizelere inaniyorum

Fatih Koçar 6 yıl

Tarihin karanlık çağlarını fazla bilmiyoruz ama ilk Homo Sapiens 180 bin yıl önce ortaya çıktı, ilk semavi din ise MÖ 2000 ler desek,
yaklaşık 150 bin yıl kadar, insanlar garip şeylere inandılar, insanları kurban ettiler, neler neler.
Semavi dinler şunun şurasında max ~7binyıllık. Ve evet hepsi birer sanrıdan ibaretler. Bu kadar basit.

İyi geceler.

H

Ya söylemeyeyim diyorum da, içimde kalacak. Müslüman olduğunu anlamıştım zaten hahah

E

Nerede gülecektik.

Fatih Koçar 6 yıl

Gül diye yazmadım genç adam.

Emre Ciler 6 yıl

emre bos yapacağına adama yardım et, sorguluyor ve saygı bekliyor, hak ediyor

Şahin İşbakan 6 yıl

YolundaA. Ş

A

10.000 yıl önceki medeniyetler hakkında bilgimiz ve somut delillerimiz var ama islamın kaynağı olan Kuran hakkında hiç bir somut (kemik, deri, taş, vb...) delilimiz yok. Bu kadar önemli bir kitap ile ilgili hiç bir orijinal kaynak olmaması sizi de düşündürmüyor mu?

H

halil bunu sadece kuran icin sorma hangi kutsal kitabın ilk hali suan elimizde var. Benim sordugum su eger kuran yanlışsa ve siz bu doğruyu gorduyseniz benzer ve sizin dogrularinizla kurandan bagimsiz bir kitap yazmanizi rica edebilir miyim

Fatih Koçar 6 yıl

Kuranın ilk yazıldığı hali ile bugünkü arasında dünyalar kadar fark var ve 1 kelime milyarlarca anlama gelebiliyor ve Muhammed'ten 70 yıl sonra kitaba geçiriliyor. Bu kadar hata varken neden tanrı evrensel değişmeyen bir dil yaratmadı ve sadece o kavime ait bir dille ve o zamanki kullanılan harflerle yazıldı bugün bile değişmeyen başka anlama dönüştürülemeyen bir kitap yazamadı

Serkan Evrenuz 6 yıl

Bakıyoruz ki bir sürü mezhep oluşmuş hepsi farklı yorumluyor hepsi aynı kitabı okuyup birbirinden nefret ediyor çok tutarlı gerçekten

Serkan Evrenuz 6 yıl

Ayrıca evrensel kitap arıyorsan insan hakları kitabını okuyabilirsin aklıma gelmedi şuan

Serkan Evrenuz 6 yıl

fatih Kitaplı dinlerin ortak sorunu, hiç birisinin somut bir delilinin ve fiziksel kanıtının olmamasıdır. Yani tüm kitaplı dinler insan uydurmasıdır.

Halil Gizem 6 yıl

Aslında duzene uymak dgl de duzenini kurmak icin olablr. Ki bulundgu doneme göre yaptığı şeyler devrim nitelginde. Cogunlugu kolelerde olusan (baslangicta) binleri örgütleyerek bir devlet kurdu. Topraklarinda daha önce devlet kurmamis araplari devlete devsirdi. Ben de isterdim binlerce yil konusulmak

Ç

Peki binlerce yil konuşulacağını ve islamin o öldükten sonra bitmeyecegini nereden biliyordu. Daha sonra gelenlerin onu sevecegini nereden biliyordu.

Fatih Koçar 6 yıl

Daha önce yüzlerce sürmüş dinler var. Ölümünden sonrada arkadan gelenlerin cihat anlayışı var. Yüz yıllarca da haçlıların cihat anlayisi vardi. Konu aynı yani. Şu gün bile din adı altında insanlar öldürülüyo. 4 halife bile birbirini yemişti. Din icin mi? Hayır, iktidar için.

Çetin Muvzuderin 6 yıl

Yani demek istdgm din ile herseyi mesrulastrablrsin. savas, ganimet, kadın vs. Vs. Ve dinlerin hepsi bunun icin var olmus bana sorarsan. Hic bir dinde ezilen din adamı yoktur. Onlar hep iktidarların koltgunun altnda.

Çetin Muvzuderin 6 yıl

Bunu kabul ediyorum peki peygamberimizin medinede rahat bi hayat surme imkani varken savaslara neden katıldı insanlara neden yardim etti kral gibi yasamak varken halki din adi altinda sömürmek sefa icinde yasamak varken neden halktan biri olmayi secti.

Fatih Koçar 6 yıl

Peki neden üç büyük savaşın sadece 1 tanesini kazanabildi neden diğer peydamberlere yapılan yardımlar Muhammede yapılmadı.

Ali Cerav 6 yıl

Adam peygamberlik sayesinde istediği kadını isteği an elde etti. Sen hala neden uydursun diyorsun

M

Bunu suan dunyanin herhangi bir yerinde belli bir miktar paraya elde edebilirsin genel evler ve bu islerle ugrasan kadinlar varken neden bu kadinlarin bakimini ustlensin.

Fatih Koçar 6 yıl

Ne bakımı kardeşim hayal kurma.

Muzaffer Brkc 6 yıl

Senin dediginin gerçekliği nerede peki.

Fatih Koçar 6 yıl

Kendi verdiğiniz kaynaklar Hatice ölen e kadar hiçbir kadınla birlikte olamadı hatice izin vermiyordu sonra birsürü kadınla hıncını çıkardı.

Muzaffer Brkc 6 yıl

Kardeşim çok güzel yazmışsın, guc icin sunun icin bunun icin diyen insanlar tarihte hicbir insan o eziyetlere girmemistir. Guc icin bir insan kendinden bu kadar fedakarlik veremez. İnsan otoritesine aykiri ve hayati boyunca yalniz kalmistir peygamberimiz. 7 cocugunu kaybetmis, amcasini, esini, babasini annesini kucuk yaslarda kaybetmis, siginacak bi tek Rabbi varmis. Bunun ilahi vahiy olduguna ve peygamberimizin Allah tarafından görevlendirildiğine inanmamak bu yasam mucadelesinden sonra aptallik ki hayatinin hicbir döneminde refaha ulaşamamış ömrünü bu yonde harcamistir. refaha ulasip padisah sultan givi yasasa anlarim guc icin diyen yorumlari ama o da yok. Allah'in rasuludur. Dünya menfaati icin hicbir insan bu sıkıntıya girmez ki dünyada bir sey kazanıp goturmedi fakirlik içinde yaşadı.

Y

Ejderhalara da inanıyorsundur sen

Omay Sedef 6 yıl

Muhammedin asıl amacı arapların inançlarını ve davranışlarını beğenmemek Aslında kendi hayal ettiği toplumu yaratmak ve Hakimiyet sağlamaktı. Ayrica kendisi çok çıkarcı bir adamdı. Daha 25 yaşındayken sırf zengin diye 40 yaşındaki Haticeyle evlendi. Hatice Öldükten sonra genç olgun cocuk birsürü kadın kızın üstüne çöktü.

M

Araplarda para guciken ve hatice zengin ise bu güçte muhammedi niye aldi ve bu yolda elinde olan her seyi niye arkasinda bıraktı sonuçta ac gozluluk degil mi bu her seyi elde etmeye calisir ama o varligini geride birakti.

Fatih Koçar 6 yıl

Ona kabenin lideri ol nasil istiyorsan yonet, istedigin kadar para, kadin verelim dediler, O da bi elime ayi diger elime gunesi verseler vazgecmem dedi. Ve ondan sonra hayati cileyle doldu. Sen hic merak etme senin anlattigin gibi olmadi olaylar. Isteseydi araplarla işbirliği yapip da degistirebilirdi bu kadar mucadeleye girmeden yani. Kafanizdan element uydurmayin suslu cumlelerinizle.

Y

Bu yazdığın yalanlara atalarını inandırmak için ne işkence ettiklerini de araştırıp oku. Empati kur. Nasıl müslüman olduğunu düşün mesela, düşünerek mi yoksa inandığını zamanı hiç hatırlayabiliyormusun

Serhat Allas 6 yıl

Bu arapların 70 yıl boyunca nasıl Türkleri Kılıçtan geçirerek zorla Müslüman yaptığını da bilmez.

Muzaffer Brkc 6 yıl

2-3 yaşında çükü kesilerek kanrevan müslüman olmuş, çıkarsan da kafan kesilir diye eğitilmiş birinin bilse de tepki vermesi zordur.

Serhat Allas 6 yıl

Unutmadan, tarihte binlerce savaşta milyonlarca insan öldü ama savaşların da bir kuralı onuru vardır kendi çapında. Talkan ve Curcan bu bağlamda en aşağılık katliamlardan biridir.

Serhat Allas 6 yıl

Türkler Islamiyeti kendisi kabul etti.

Yusuf Uçarcı 6 yıl

Islama inanmamak için binlerce sebep var tabi sorgulayana.

M

Cevabini aldın mesele guc değildi onu bastan reddeddi teklif gelmesine ragmen. Soyledikleriniz iftiradan baska bi sey değil. Sen boyle sorgulamaya devam et yakinda marsa çıkarsin.

Y

Anlamak istemeyene ayircak vaktim yok adam kendine kadın hediye etmek için ayet bile indirdi. Siz hala hadis üzerinden adam aklamaya çalışın. Yok kabeymis de falanda. Sartlanmis birini ikna etmekle uğraşamam bir vaktimde yok.

M

Comarmher müslüman comarmi bende benzer bir sekilde size hakaret ediyim isterseniz bundan haz alacaksanız hic cekinmem.

Fatih Koçar 6 yıl

Ey Peygamber! Biz sana mehirlerini verdiğin hanımlarını, Allah'ın sana ganimet olarak verdiği cariyeleri, seninle beraber hicret eden amca kızlarını, hala kızlarını, dayı kızlarını ve teyze kızlarını helâl kıldık. Mehir istemeksizin kendisini Peygambere hibe eden mü'min kadınları da, eğer Peygamber onları nikâhlamak istiyorsa, diğer mü'minlerden farklı olarak yalnız sana helâl kıldık. Biz mü'minlere hanımları ve ellerinin altındaki cariyeleri hakkında farz kıldığımız şeyleri bilerek takdir etmiş bulunuyoruz.(18) Bütün bunlar,(19) senin gönlüne bir darlık gelmesin diyedir. Allah ise çok bağışlayıcı, çok merhamet edicidir

Beğendinmi bunu ?

M

Ayetlerı okusa kendı Yaşamını kolaylastırmak ıcın yazıldığını anlar ...

D

Anlamamak için Arapçasından ezberlediklerini tekrarlar

Serhat Allas 6 yıl

Koskoca Tanrının işi gücü yok bir arap bedevisinin uçkuruyla uğraşacak.

M

bakara suresi 282. ayet
şahitliklerine güvendiğiniz iki erkeği; eğer iki erkek olmazsa, bir erkek ve iki kadını şahit tutun. Bu, onlardan biri unutacak olursa, diğerinin ona hatırlatması içindir.
-------

açık açık söylemiş 2 kadın = 1 erkek
islamda kadın ve erkek eşittir diyen insanlar var hala.

M

Nisa 3.. Eğer, (velisi olduğunuz) yetim kızlar (ile evlenip onlar) hakkında adaletsizlik etmekten korkarsanız, (onları değil), size helâl olan (başka) kadınlardan ikişer, üçer, dörder olmak üzere nikahlayın. Eğer (o kadınlar arasında da) adaletli davranmayacağınızdan korkarsanız o taktirde bir tane alın veya sahip olduğunuz (cariyeler) ile yetinin.
-------

yani bu ayetin neresinden tutsan elinde kalıyor. Evlatlık aldığın kızla evlenip seks yapabiliyorsun. olmazsa 3er 4er alıyorsun falan. Ki elinde zaten cariyelerin varmış seks yapabildiğin. Daha ne yorum yapiyim bilemedim. O dönemin koşulları heee hee o dönemin koşulları

M

sadece mantıklı ve tarafsız bakıldığı zaman görülebilecek çelişkilerdir.
sen körü körüne inandıysan, bütün hayatın sana dayatılandan ibaretse arada hiç bir çelişki bulamazsın... Öpseler de koklasalar da hiç bir çelişki bulamazsın...

M

Nietzsche'nin sözü durumu özetliyor. Nedensiz inanılan bir şeyin yanlışlığına dair neden göstermek boş bir çabadır.

M

Daha fazla güç isteği

F

aaa el değmemiş tertemiz beyin bizimkilerde Hemen saldırmışlar

S

Peki bu mantıkla yunan, mısır ve binbir çeşit mitoloji ve efsaneninde gerçek olması gerekmiyormu? Mesela bir insan zeus u icad ederek ne elde edebilir? Bence kesin zeus doğrudur(!).

M

Peki sen neden muslumansin?

R

Şizofreni olduğundan mütevellit büyük ihtimalle kendi de peygamber olduğuna inanmıştır.

C

Aslında RTE nin de durumu gayet iyiydi. Koskaca Ülker' in İstanbul dağıtıcıydı. Belediye başkanıyken çaldığı trilyonlar vardı. O kadar rahat mı battı ki, ülkeyi kaosa sürekledi ailesini risk altına soktu. Bu nasıl bir mantık kardeşim. Fetö de aynı durumdaydı adam binlerce okul, dershane, fabrika, medya yönetiyordu ama ülke yönetimini değiştirip islam cumhuriyeti kurmak için başını belaya sokup inanılmaz risk aldı. Gelelim Hz. Muhammed konusuna, bakınız bu adamın 5. yüzyılda yaşadığına dair tek bir kanıt yok. Koskaca alemlerin peygamberi diye iddia ediyorsunuz. Ama sadece Mısır' ı yöneten fravunlarla ilgili binlerce yazıt doküman var. Daha da geriye Roma imparatorluğu adamların yasaları bugün hala uygulanıyor. evreni incelediğimiz de bir peygamberin mümkün olamayacağını düşünüyorum. belgeler Emevi uydurması şeklinde sonuçlar veriyor. Sizin de bu konuyu daha derinlemesine incelemeye ihtiyacınız var. Çünkü ortaya koyduğunuz gerekçe, ilkokul seviyesinde bir zeka ürünü

E

RTE için "onda peygamberlik vasfı var " demişlerdi zaten

Zeynep Şuözer 6 yıl

Ne eziyet çekmiş bir anlatır mısınız? Bir sürü eşi olmuş. İlk eşi zaten çok zenginmiş. Kitleleri etkileyip arkasına almış, ganimet, cariye dersen gırla...

S

muhammed adın da biri yaşadı mı önce ondan başlamak gerekir eğer arap ça biliyorsanız muhammed isminin isim değil ünvan olduğunu anlarsınız .

eski diyanet işleri başkanı prof dr. Tayyar altı kulaç muhammed isminin devşirme olduğunu savunur. Ki bu adam arapçaya çok hakim biridir. Nedeni ise arapçanın sonradan herekelenmesi. Muhammed: Kelime anlamı olarak bilinmeyeni getiren demek oysa mim ile başladığı için kelime mihammid yani mühim önemli şey getiren demek olacak diyor sayın altı kulaç.. Peki bu iki devşirme ne demek.. Birincisi ile söyler isen peygamber olur. İkincisi ile söyler sen ilim insanı olur. Diyor ..

belkide vahy. Bilinmeyen görünmeyen şeylerin doğmasının sebebi muhammed ünvanın da gizli.

E

'kutsal' diye birsey kabul etmek ya da etmemek, birincil ayrım burada, siz kutsal, dokunulmaz, erişilmez birşey tanımıyorsanız öyle ya da böyle uygarlık tarafındasınızdır(ya da tam olarak uygarlık karşıtı)
eğer kutsallık diye birşey tanıyorsanız bunları tartışmamalısınız, kutsal olmanın anlamı budur, kutsal olan tartışılmaz kabullenilir, eğer tanrının varlığı ya da peygamberin günahsızlığı üzerine bir kanıt ortaya sürerseniz kendi kurallarınızı yıkmış ve kutsallığın sınırlarını aşmış olursunuz.
bu nedenle turan dursun ya da aziz nesin ya da diderot 'ya
saldırmak, hakaret etmek cok garip geliyor bana. Sen zaten onu tartışmıyorsun ki kabulleniyorsun, tartışanlar seni ilgilendirmemeli.

G

o degil yahudiler uydurdu. Onun güvenilir ve doğrucu kişiliğini kullandılar. Amaç kabe yi putperestlerin elinden alıp ticaret yollarında söz sahibi olabilmek için bir orduya sahip olmaktı.

E

yine Ahmet ismi de bir ünvandır.. Aslı ahi met dir. İleride gelecek demek. Ahi ahir ileri sonraki zaman an demek. Arap tarihi hariç o zamanın yaşamış hiç bir medeniyetin de muhammed adında bir peygamberin geldiğinden söz etmez. Hiç bir kaynak ta bulamazsınız. Zaten arap tarihini de muhammed öldükten 150 yıl sonra hadis söylem adı altında iranlı filozoj düşünür tarihçi teberi yazmıştır ..

kuran denilen musafın oluşturulması ise emevi dönemine dayanır.. Kuran vahy denilen derleme olguların arap yarım adası söylemlerinin yazıya dökülmesi ki hadis külliyatı bunun en bariz kanıtıdır.. Araplar yazı dan ziyade söylem ile yaşamayı tercih ederdi.. Ve söylemlerinde genel de söyledikleri şeylerin hatırlanması yada akıl da kalması için doğa da bulunan nesneleri kullanırlardı. Mesela kuran da hiç 'kar, dan ''muz,, dan ve diğer yörelerin iklim ve biyolojik çeşitlerinden söz etmez. Bunun sebebi bulundukları yörelerin nesnel çağrışımları bu nesnel çağrışımlar bir söylemi dinlediğinde yürüme yada deve mesafesi ile günlerce uzak mesafelere giderek tekrar hatırlanmasında çok etkilidir. Yansıma anımsama ile anlatmak istediği şeyi etrafındaki yardımcı şeylerin hatırlatması ile aklına getirirdi. Musaf yada kuran kelimelerinde bu çok bariz şekilde görülür deveye hurmaya keçiye.. Yada sıcağa vurgular her zaman kuranın temelini oluşturur..

E

semavi din ve onu getirdiği savunulan peygamberlerin yaşadığına dair tarihi hiç bir kanıt yoktur.. İsimleri eylemleri insanlık üzerinde çok etkili olmuştur ama yaşadığı döneme ait kutsal kitaplar hariç hiç bir tarihi belge bulunmuyor. Ne isa ne musa nede yahudilerin bir çok peygamberi nede muhammed tarihi kayıtlar da yaşamı yok

mesela muhammed dönemi diğerlerine göre yakın dönemdir. Ve araplar ticaret ile bir çok medeniyeti ziyaret ederler. Kuranın indiği sayılan 23 yıl boyunca yine araplar bir çok medeniyete ticaret seferleri yaptı.. En yakın pers yine en yakın roma. Burada ki tarihi kayıtlar da arap yarım adasın da bir peygamber çıktığı asla yoktur ..

E

Gerçek müslüman saygısıza da saygılı olmalı..

O

Kitabın ismi zaten sana kurmaca olduğunu söylüyor.

S

turan dursunu din bu adı altındaki kitapları okumanızı tavsiye ederim ama kesinlikle tarafsızca okumanızı öneriyorum..

G

turhan dursun kripto şia dır. Aslı zerdüş dinine dayanır ..

Emel Saridere 6 yıl

İbnü'r Râvendî iran lı filazof şair düşünür ün etkisinde kaldığı söylenir. Ravendi ye göre tanrı doğadır ve her kes peygamber olabilir ilahi olarak bir yaratıcı asla yoktur. İlla bir yaratıcı arıyore isen bu doğanın ta kendisidir demiştir. Muhammedi de sahtekar olarak kabul eder. Ravendi zerdüş rahiplerinin kripto yani gizlilerin dendir. Çünkü islam dini karşısında tutunamayan zerdüşler bunun yerine kripto yani gizlenerek islam dinin içine girdiler. En ala hocalardan oldular.. İslam zerdüş sentezi bir din oluşturdular. Güneş eksenli bütün ibadetlerin kaynağı zerdüş şia sının kripto peygamberlerinin arap dini olan bu akımı bozma adına sinsice islam dinin içine sokuldu. Namaz oruç vb..

Emel Saridere 6 yıl

O zamanlar peygamberlik popüler bir meslekti çünkü. Bir çok başarısız peygamberlik girişimi var. Muhammet başarılı olanlardan. Bir dini yayıp kabul ettirdiğinde o dinin mensupları senin halkın olmuş oluyor, komutanlık, padişahlık, hükümdarlık gibi düşün. Ganimet ayetlerine bir göz at istersen. Ticaretle vs elde edilebilecek bir ün/başarı/kazanç değil dinle elde edilen. İstediğini koynuna alabilme özgürlüğünden bahsetmiyorum bile ...

I

padişah-kral soyundan değilsen bir ülkenin hükümdarı olamazsın. Şimdiki gibi seçimle olmuyordu o işler.. Ülkeye sahip olmak insanlara hükmetmek için bir şeyler yapmak gerekliydi...

B

güç? Para? Kadın ?

T

Muhammed hakkında dediklerinin bir kanıtı var mı?

A

frontal lob epilepsisi...
hz muhammed fake atmadı. Gerçekten kendinin peygamber olduğunu ve gerçekten ona vahiy indiğini zannediyor, hissediyordu.
problem muhammed'de değil yani, çevresi salak...

R

Muhammed cıkarmasa baskası cıkartacaktı milyonlarca insan yasadı zaman içinde bunlardan elbet böyle düşünen biri çıkması normal

M

Vezirinde hatiri sayilir gucu var ama kral olmak icin herseyi yapar. Buyuk sehzade kral olmak icin kucuk sehzadeleri( kardeslerini) öldürür kral olmak icin onlarinda gucu hatiri sayilir doslari var

S

para için demişsiniz şöhret için kadın için
EE zaten bunlar Hz. Muhammed (a. S) teklif edildi
Ve o kabul etmedi
HAtta sözü var '' Bir elime güneşi bir elime ayı verseniz ben davamdan vazgeçmem'' diye

R

Bugün toplumun %2sinde görülen şizofreni o zamanda vardı. Ayı 2 ye bölen, Allahin yanina bir kanatlı at üzerinde giden zat neden Uhud da zor kurtuldu. Evlatliginin karısını ve akrabalarınıs. Kmek için Kur'an'a ayet diye montajlama yapan kişi daha ne olabilir.

M