Candida mantarından probiyotiklerle kurtulunabilir mi?

Sanırım iyileşiyorum, beni neredeyse her gün deli eden o kaşıntı kesildi, candidanın iyileşebileceğini tam anlamıyla hissedebiliyorum artık, peki bu iyileşmeye neler sebep oldu? Başlarda yani 3 ay öncesinde sadece probiyotik kapsülle başladım bu yolculuğa, vücuduma günde 45 milyar bakteri giriyordu ama yeterli değildi hissediyordum, tesadüf bu site çıktı karşıma, buradan neler öğrenmedim ki, meğersem benim hastalığımın ilacı probiyotiklermiş. İyileşme daha yeni başladı peki bunlara ne sebep oldu;her gün 1 yemek kaşığı tüketilen % 100 doğal elma sirkesi, probiyotik yoğurt, sirkesiz. Limonsuz probiyotik turşularım, kemik suyu(ki bunu çok az tüketiyorum, sadece çorbalara koyuyorum) ve yine de probiyotik kapsüle devam ediyorum, sanırım vücuduma günde trilyonlarca iyi bakteri giriyor, mutluyum, inşallah böyle devam eder. Herkese şifalar diliyorum

M
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
27
27 CEVAP

Kimyasal her türlü temizlikten de uzak duruyorsunuzdur inşallah. Teninize temas eden, kaşığınıza tabağınıza temas eden, nefesinize temas eden kimyasallardan da uzak durarak kaşıntı probleminin düzelmesine ciddi katkınız olur.

S

Egzama yok çok şükür ama yinede dikkat ediyorum, temizlikte mutlaka eldiven kullanmaya dikkat ederim

Mrv Yörür 6 yıl

Egzema en basit sonuç zaten ama kimyasallar lenf sistemimize de ulaşıyor. Onun için sadece kaşıntıya nokta atışı çözüm olmaz, bütünsel düşünüp davranmamız gerek.

Sadiye Alır 6 yıl

Temas dermatiti yok galiba sizde ama kullandığımız eldivenin bile pudrasız olması gerek de ben o hatayı bile bile hep yapıyorum. Elime yapışan eldiven olacak illa. Pudrasızını da tembellik ettim hala alamadım.

Sadiye Alır 6 yıl

Biliyorum Sadiye hanım bu konuda da oldukça bilinçliyim, egzamam yok diye temas etmemekle bitmiyor bu iş, solumak bile yetiyor maalesef bu yüzden mümkün olduğunca uzak durmaya çalışıyorum, başkaları yapıyor deterjanlı vb temizlik işlerini, zaten kimyasal olarakta araştırmaya girişmiştim, şampuanımı, diş macunumu yeniledim, doğal, katkısız ne bulursam kimyasal olarak onları kullanmaya çalışıyorum ama %100 yapamıyorum maalesef

Mrv Yörür 6 yıl