Çay yaparken suya biraz limon sıkıyorum iyi mi yapıyorum kötü mü?

Arkadaşlar ben çay yaparken suya biraz limon sıkıyorum iyimi yapıyorum kötūmū sizce

M
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
22
22 CEVAP

Çay hafif asidik. Limonun faydası da tartışılmaz ama yemek sindiriminde midenin asidik ortamda olması gereği nedeniyle limon suyu, sirke gibi sıvıların yemekte tüketimi daha doğru olur diye düşünüyorum.

İ

hocam benim bilgilerimde siyah çayın asidik olduğu yönünde ve hastalıklardan korunmak için vucudumuzu bazik yapmak zorundaysak siyah çaydan uzak durulması veya az miktarda tüketilmesi gerektiği yönünde. Limon ise asidik olmakla birlikte vücuda girdiğinde bazik özellik gösterdiğidir ve faydalıdır. Sadece limon için gerçerlidir. Ispanak ta aynı şekilde pişirildiği zaman asidik özellik gösterdiği için çiğ olarak salatalarla birlikte tüketilmesi faydalıdır. Diye biliyorum....

Aytekin Ekemen 6 yıl

Ben ph ölçerle ölçtüm.. Çayın suyunu öncesinde ölçtüm.. Ph 7.6 su ile yaptım çay demlenip bardağa koydum ve ph: 6.4 düşmüş.. Yani yazdığınızın tersine çay asidik oluyor.. Limon ise dışarda asidik.. Ama midede alkali oluyor.. Bilgileri ; dr ayşegül çoruhlu alkali diyet sitesinden ve kitabından onaylıyabilirsiniz..

Naime Akarçay 6 yıl

Siyah çay asit üretken gıdadır. Limon baz üretken gıdadır. Hastalıklarla boğuşan insanların asit üretken gıdaları terk etmeleri veya en aza indirmeleri gerekmektedir.

Hasan Kasar 6 yıl

Çay hafif asidik, limon suyu ise kuvvetli asidik bir maddedir. özellikle limon suyu, sirke, turşu suyu, şalgam suyu, nar ekşisi gibi sıvıların yemekle birlikte tüketimi iyidir.

İbrahim Serbes 6 yıl