D vitamini nasıl tüketilmeli?

D VİTAMİNİ EKMEKLE Mİ TÜKETİLMELİ?
TAKVİYE OLARAK D VİTAMİNİ VE DİĞER TAKVİYELERİ KULLANANLARIN HABERLERİ

"Merhaba Arkadaşlar, bendede D vıtamını çok düşük dr verdi 15 günde eczanedeki kapsulden alıp ekmek üzerine döküp yiyorum, eğerlerim biraz yükseldi ama başka çözüm öneriniz varsa yazarsanız sevinirim."
Cevap: D vitamini yağda çözünen bir vitamin olduğu için ekmek önerilmesini anlamak mümkün olmuyor. Bugünkü şartlarda (özel üretimler hariç) ekmeğin "e"si bile ağzımıza girmemeli.
Çok daha önemli konu ise dürüstlüğüne inandığımız hekim ve araştırmacıların bazıları vitamin ve mineral desteklerinin neredeyse hayatımızın bir parçası olması gerektiğini işlerken yine aynı tür hekim ve araştırmacılarımızın bazıları ise özetle, "aslında bunlar da para tuzağıdır, beslenmeyi doğru yapmanız halinde bunlara ihtiyacınız olmayacaktır" diyorlar. Biz ise uzman olmadığımız için her iki görüşü de dikkatle izlemeye çalışıyoruz. özellikle d vitamini, omega 3,k2 ,b12 gibi takviyeler ön plana çıktığı için bunları kullananlarda ne gibi değişiklikler görüldüğüne dair (kesin olarak emin olunduysa) yorumları görmek istiyoruz. Sadece tecrübeye dayanan haberleri(yorum, tavsiye ya da tıbbi bilgi değil)bekliyoruz. Fayda sağlamayacağını düşündüğümüz yorumlar silinecektir.

İ
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
18
18 CEVAP

Benimde şiddetli ağrıları vardı bacakları öyle şiddetli arıyordu merdiven inip çıkamaz olmuştum gittiğim doktorlar diz kapaklarında iğne yapıcaz dediler korkup yaptırmadım kollarımdaki ağrılar ise sabahlara kadar beni uyuyamaz hale getirmişti doktor doktor gezer olmuştum tek soyledikleri aşırı kullanıma bağlı kollarının işi bitmiş diyorlardı ne yapacağımı bilmez halde acılar içinde uzun süre kıvrandım bir gün sayfama düşen bir yazı acılarımın son bulmasında dönüm noktası oldu d 3 den bahsediyordu zaten düşük diye endokrin bölümü 1 yıldır her hafta ekmeğe dök ye diyordu 13 olan değeri bir türlü 20 mi olmuyordu 20 olursa yeterli diyorlardı aşırı kilo almıştım okuyup uyguladığm 6 gün gün aşırı aldığım ampuller 20 gün sonra ağrılardan Kurtulmuş dünyaya yeniden gelmiş gibiydim artık benim ve sevdiklerimin ha yatında hep var olucak

R

Ekmek yerine sızma zeytinyağı ile alırsanız daha etkili olur. Çünkü D vitamini(hormon diyen de var)yağlı beslenme ile çözünebilir.

İbrahim Serbes 6 yıl

Evt soğuk sıkım zeytin yağına ampul kırıp içiyorum

Reyhan Özkülekçi 6 yıl