Deizmi nasıl çürütürsünüz?

Deizmi nasıl çürütürsünüz?
N
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
59
59 CEVAP

M İbrahim Simülasyon argümanı ile ilgili aklıma takılan bir soruyu sormak istiyorum. Sizce irrasyonel sayılar nasıl simüle edilmiş olabilir ?

A

samimi olayım sorunu çok iyi anlayamadım ve çok bilgili değilim. yukarıda bahsettiğim iddia bana ait değil zaten. simülasyonda herşeyin oluşturulabilir olduğunu sanıyorum. Bilgisayar bir simülatör olarak kullanılabilir. bilgisayarda sonsuzluğu oluşturabilirsin (döngülerle), oradaki sayıları belli kurallara göre ayırırsın, isimlendirirsin. kuralları da (a bir değişken, b bir değişken olmak üzere a/b (b eşit değildir 0 a ) şeklinde yazılamazlar. Kesirli olarak yazılamazlar..) matematiksel olarak kodlarsan, çıkan sonuçları tek tek irrasyonel diye ekrana yazdırır. mesela bakış açını değiştir, o soruyu öyle sorma da, bizim anladığımız matematikte o sayılar niye rasyonel olmuyor da irrasyonel oluyor. Çünkü matematik sadece ifade etme bilimi. Yabancı dillerde belli kalıplar ya da fiil çekimleri türkçede net ifade edilemiyor gibi. irrasyonel sayılar niye vardır, eğer simülasyon ise niye böyle birşeye gerek duyuldu bilemem. Program sonsuzluğa kodlanmıştır. Biz evreni kendi anladığımız şekilde matematiksel olarak yorumluyoruz. Sonsuzluğu yorumlarken daha basit olsun diye 10'lu sistem, rasyonel sistemi kullanırken, sonradan irrasyonel sayılar farkedilmiş. Belki de kurduğumuz matematik dilimiz yeterli değildi ve sonradan irrasyonel sayıları da kapsayacak şekilde revize ettik. Ya da matematik dilimizi evreni tamamen yorumlayabilecek şekilde oluşturamadık vs vs. En fazla yorum yapabilirim. Çok yetkin değilim.

M İbrahim Hazaltürk 6 yıl

yani en yalın haliyle şöyle ifade edebilirim. Ortada bir gerçeklik var ve biz bu gerçekliği yorumlamak için belli kalıplar kurallar kullanıyoruz. Belki de bizim yorumlama şeklimiz yanlıştır deyip aradan sıyrılıyorum

M İbrahim Hazaltürk 6 yıl

işte tam olarak burda tuhaf olan şey aralıklar sonsuzken, planck (uzunluğu, sıcaklığı, yoğunluğu, zamanı) bunlar neden limitlendirilmiş. Millet de bu yüzden kafayı yiyor

M İbrahim Hazaltürk 6 yıl

Kesinlikle. Işık hızı, mutlak soğukluk gibi kesin limitler acaba simülasyon mu diye sordurtmuyor değil. Ancak bu simulasyonu oluşturan kişiler nasıl var oldu, bu da merak konusu.

Ahmet Dnçr 6 yıl

zaten iş oralara gider de işin içinden çıkamayız diye evrendeki bütün enerjilerin toplamı sıfır, kendiliğinden oluştu, oluşturan yok deniyor. Bence en makul yorum, var olup olamadığına bugünki teknoloji ile ulaşamıyoruz. Ama kesin olarak yoktur deyip kestirip atmak da makul değil.

M İbrahim Hazaltürk 6 yıl