Kuran neden köleliği yasaklamaz?

Kadim kitaplar Tanrı katında tüm insanların eşit olduğunu söyler.(?)
özellikle islamiyet ise Allah katında tek üstünlük takva katında der.
Gerçekten öylemidir acaba ?
Kiminizi kiminize üstün tuttuk ayetine değinmeden kölelik konusuna giriş yapmak istiyorum.
Eğer Yaratıcı katında tüm insanlar eşitse, kadim kitaplarda köleliği kaldırın kölelik iğrenç bir davranış çeşitidir diye, neden Apaçık bir bab, pasaj, ayet geçmez ?
Neden dinler zuhr ettiğinde kölelik kaldırılmaz ?
Köleliğin kaldırılması :
İlk kanunlar İngiltere’de ve ABD’de 19. yüzyılın ilk çeyreğinde, 1807 yılında çıkarılmış, daha sonra diğer Avrupa devletleri onları izlemişti. Avrupa'da İngiltere'den sonra köleliği ilk kaldıran Osmanlı İmparatorluğu'dur. Osmanlı'da kölelik, Sultan Abdülmecid döneminde 1847’de bir fermanla yasaklanmıştır. 1926’da Milletler Cemiyeti bütün dünyada köleliği yasaklamış, daha sonra Birleşmiş Milletler de bu hükmü teyid etmiştir.
(kaynak vikipedi)

G
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
40
40 CEVAP

Diyanet İşleri: Erkekler, kadınların koruyup kollayıcılarıdırlar. Çünkü Allah, insanların kimini kiminden üstün kılmıştır. Bir de erkekler kendi mallarından harcamakta (ve ailenin geçimini sağlamakta)dırlar. İyi kadınlar, itaatkârdırlar. Allah’ın (kendilerini) koruması sayesinde onlar da “gayb”ı korurlar. (Evlilik yükümlülüklerini reddederek) başkaldırdıklarını gördüğünüz kadınlara öğüt verin, onları yataklarında yalnız bırakın. (Bunlar fayda vermez de mecbur kalırsanız) onları (hafifçe) dövün. Eğer itaat ederlerse, artık onların aleyhine başka bir yol aramayın. Şüphesiz Allah, çok yücedir, çok büyüktür.(Nisa/34)

“ …Erkeklerinizden iki kişiyi şahit tutun. İki erkek yoksa, kabul edeceğiniz şahitlerden bir erkek ile iki kadın da olabilir. Biri yanılırsa, diğeri hatırlatır. Şahitler çağrıldıklarında gelmezlik etmesinler. Borç, ister büyük, ister küçük olsun, vâdesi ile birlikte yazmaktan üşenmeyin. Böylesi Allah katında daha doğru, şahitlik için daha sağlam, şüpheye düşmemeniz için daha uygun olur…” (Bakara 2/282)

Kadınlarınız, sizin için bir tarladır. O halde tarlanıza dilediğiniz gibi varın ve kendiniz için ileriye hazırlık yapın. Allah'tan korkun ve bilin ki siz mutlaka O'nun huzuruna varacaksınız. Ey Muhammed, müminleri müjdele! (Bakara/223)

vb vb... Eşitlik ?

Ayrıca pazarlarda satılan, hadım edilen, eziyet edilen kölelerden bahsediyorum.
Hani Allah katında tek üstünlük takva ya....

G