Pazarda alınan peynir güvenilir midir?

Arkadaşlar pazardan alınan peynir güvenilir midir? Bız her sene memleketten köyden alır bütün kıs yerdık. Bu sene yetmedı. Markette satılanları kullanmıyoruz. Ama pazardan alınan da sağlıklı mıdır

A
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
6
6 CEVAP

Peynire yuzde yuz guvenilir/saglikli diyebilmemiz icin oncelikle sutunu aldiginiz hayvanin genleri ile oynanmamis yedigi besin dogal yani dogadan olup yem yememis olmalidir. Dagda bayirda gezip beslenmeli, ilac vs kullanmamis olmali. Bu sutu buldugunuz taktirde şırdan mayasi gibi dogal bi maya ile mayaliyorsaniz istenen sonuc tam olarak elde edilir. Bu yazdiklarimdan yerine getirilmeyen her bir şart sizi dogal peynirden bir adim daha uzaklastirir.
Şöyle soyleyeyim kayinvalidem size taze dogal ev peyniri yaptim diye sevinirken kullandigi hazir mayayi gorunce sadece kendimizi kandirdigimizi anladim. Bu peynir kulturu denen maya cok az miktarda kullaniliyor belki ama kendisi dogal olmadigi icin dogalliga limon sıkıyor diyebiliriz. Tabiki pratik oldugu icin tercih ediliyor. Elbette marketten alinan paketli peynirler buna ilaveten koruyucu vs icerdiginden dogalliktan bir adim daha da uzaga gidiyor ki bu durumda köylü peynirine kötünün iyisi gözü ile bakilabilir.
Öte yandan aklima gelmisken sunu da ilave edeyim bazi firmalar bozulan peynirlerini işlemden gecirip satisa sunabiliyorlar, bizzat balikesirde bir firmanin fabrika satis magazasinda gözlemledim ne yazik ki.

A

Hangi firma. Bizde bilelimki almayalim

Fatma Sntr 5 yıl

Sirdan mayayi nerden bulacagim

Ayse Şağban 5 yıl