Sağlıklıklı ve kolay yapılabilir yemekler

Dostlar, yalnız yaşıyorum ve beslenme konusunda ciddi sıkıntı yaşıyorum. Ya aç geziyorum ya da sağlıksız ne varsa tüketiyorum. özellikle benim gibi yalnız yaşayanlar nasıl hallediyor bu işi? Hem sağlıklı hem de kolay yapılabilir 5-6 tarife ihtiyacım var.

K
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
74
74 CEVAP

Sana bir tarif vericem sihirli tarif herşeyi öyle yapabilirsin yemek yapmak çok basit iş: Önce yağ koy tencerene sonra küp küp kesilmiş soğanları biberleri at kavur (eğer malzemelerinin içinde et varsa önce eti pişirmen gerekir üstüne soğan ve biberler. Aynı şey havuç içinde geçerli çünkü geç pişer) sonra malzemen ne ise mantar mı yeşil sebzelermi ne ise(ptlıcan hariç onu önceden yağda kızartman ya da fırınlaman ya da közlemen lazım) patateste olabilir at içine tencerenin çevire çevire pişir renkleri iyiden iyiye değiştiğinde küp küp kestiğin domatesleri at içine (benim tavsiyem soyman olur domatesleri) domateslerin suyunda haşlanan malzemelerine tuz baharat koklaya koklaya tada tada koy domateslerde pişince malzemelerin boyunu 2 parmak maksimum geçecek kadar sıcak su koy kapat kapağını kıs altını 30dk ile 45 dk arasında yemeğin hazır. Sağlıklı ve doyurucu gerisi senin yaratıcılığına bağlı.

A

İşin sırrı yağ, soğan ve salçada sanırım sonra istediğini at gitsin çok sağol dostum

Kemal Batan 3 yıl

Doğru bak onu unuttum eğer salça koyacaksan salçayı önce bir kaba al sıcak su ile aç. Yani salça suya iyice dağılsın fazlada su koyma cılık cılık olur. Rica ederim paşam ne demek

Arda Mrz 3 yıl