Sağlıklıklı ve kolay yapılabilir yemekler

Dostlar, yalnız yaşıyorum ve beslenme konusunda ciddi sıkıntı yaşıyorum. Ya aç geziyorum ya da sağlıksız ne varsa tüketiyorum. özellikle benim gibi yalnız yaşayanlar nasıl hallediyor bu işi? Hem sağlıklı hem de kolay yapılabilir 5-6 tarife ihtiyacım var.

K
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
74
74 CEVAP

Öğrenci evinde aşçı olarak birkaç tarif vereyim:

PATATES KAVURMASI
Oldukça basit ama lezzetlidir. Patatesleri haşlıyorsun. Patatesler haşlanırken ayrı bir tavada 1'er adet soğan ile biberi kavuruyorsun. (Yağı biraz fazla koy) Patates haşlandıktan sonra oldukça küçük şekilde küp küp kesiyorsun. Kavrulan soğan ve bibere patatesi ekliyorsun. Bol miktarda toz biber ekliyorsun. Biraz da karabiber ve pul biber ekleyebilirsin. 3-4 dakika kavurduktan sonra hazır.

TAVUK SOTE
Bilmeyen yoktur heralde yine de yazayım. Soğanı biberi kavur. Tavuğu küp küp doğra onu da ekle kavur. En son domatesi ekle kavur. Salça ve baharatları da ekleyip kavurdun mu tamam.

SOYA SOSLU TAVUK (Favorin olabilir)
Tavukları julyen şekilde doğra. (İnce uzun) Soğanı da hilal şeklinde doğra. ( C C gibi ) Tavukla birlikte soğanı yarım çay bardağı süt ve 1 tatlı kaşığı yoğurt ekleyerek geniş bir tavada kavur. (Süt ve yoğurt şart değil. Olursa iyi olur. Hatta tavuğu soğanı süt ve yoğurdu ağzı kapalı kapta 1-2 saat bekletirsen daha güzel olur.)
Tavuk suyunu çektikten sonra karabiber, kekik, pul biber çok az toz biber varsa köri baharatı ekleyip 1-2 dakika daha kavur. Onlar kavrulurken ayrı tavada yine julyen doğradığın 1'er adet kırmızı ve yeşil biberi hafif yumuşayıncaya kadar kavur. DAha sonra biberi tavuğa ekle, soya sosu ekle 4-5 dakika da öyle kavur yemeğin hazır. Ekmek yerine lavaş ve yanında patates kızartması tavsiye ederim.

TAVUKLU TÜRLÜ
Tencerede soğanı biberi daha sonra domatesi tavuğu biraz kavur. Salçayı ekle daha sonra istediğin sebzeleri ekle 1 dakika karıştır su ekle pişmesini bekle sonra afiyetle ye. Ben sebze olarak patates, bezelye ve havuç kullanıyorum gayet lezzetli oluyor.

KIYMALI PATLICAN KAVURMA (KOVALAMA)
Soğanı biberi domatesi kıymayı kavur. Onlar kavrulurken ayrı bir tavada küp küp doğradığın patlıcanları bol yağda kızart. En son patlıcanları da kıymaya dahil et 1-2 dakika daha kavur tamamdır. Baharat olarak toz biber, karabiber, pul biber kullanabilirsin.
Not: Kıymasız da yapabilirsin.

KOLAY MERCİMEK ÇORBASI (LOKANTA USÜLÜ)
1 su bardağı mercimeği (sarı mercimeği öneririm) 2 yemek kaşığı yağda 3-4 dakika kavur. Sonra 1 yemek kaşığı un, 1 paket tavuk bulyon, 1-2 ince limon dilimi, 1 çay kaşığı salçayı ekle 1 dakika daha kavur. Tuz ve biraz karabiber ekle. 6 su bardağı su ekle 15 dk kaynat. Sonra varsa blendırdan geçir yoksa süzgeçten geçir tamamdır.

Afiyet olsun.

E

Abi mükemmelsin çok sağol. Oldukça basit de anlatmışsın.

Kemal Batan 3 yıl