Şeker tüketimini azaltmış birisi, yoğun şeker içeren ürünleri tükettiğinde sorun teşkil eder mi?

3 ay önce şeker içeren her türlü yiyecek ve içecek kullanımını, ekmek ve pilav dışında, bıraktım. Bu süreçte yalnızca birer kez olmak üzere bir dilim kadayıf ve iki dilim baklava tükettim. Birbirinden bağımsız olarak yaptığım bu tüketimlerin yaklaşık 15-20 dakika sonrasında sağ gözümde beni irite edecek derecede ağrılar oluştu.

Şeker kullanımını tamamiyle bırakmış veya yukarıda ifade ettiğim şekilde tüketimi azaltmış bir kimse, yoğun şeker içeren ürünleri tükettiğinde sağlık açısından herhangi bir sorun teşkil eder mi? Yaşadığım olumsuzluklar tesadüfi midir?

Teşekkürler.

S
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
9
9 CEVAP

İşlenmiş şekeri tamamen kesme yolunda ben de bi adım atmayı düşünüyorum. Sürecin ilk zamanlarından biraz bahseder misiniz? Zorlandınız mı

B

Şekeri bırakmak çok kolaydır. Vücudunuz abur cubur alışkanlığınız yoksa, 4-5 gün gibi bir sürede şekeri unutur. Canınız tatlı istediğinde kabak çekirdeği, yer fıstığı veya badem tüketebilirsiniz. Kan şekeriniz ne düşer ne çıkar. Uzun süre tokluk verir.

Yücel Budan 5 yıl

Abur cubur alışkanlığı malesef azıcık var teşekkürler tavsiyeleriniz için

Beyza Bakanay 5 yıl

Geçici tatlı krizi yaşamanız doğaldır ilk günlerde. Abur cubur isteğinizi dizginleme adına yatmadan yarım saat bir saat kadar önce tarçınlı yoğurt ya da süt tüketebilirsiniz.

Alper Özsanat 5 yıl

Çok teşekkürler özellikle gece uykudan kalkıp şekerli şeyler yeme gibi iğrenç bir huyum var dediklerinizi deneyeceğim

Beyza Bakanay 5 yıl

Beyza Bakanay Aynı huy bende de vardı. beyin depresyon döneminde ya da stresli dönemlerde daha fazla glikoza ihtiyaç duyabiliyor. Bu açıdan da baktığımız da kendinizi stresli hissettiğiniz vakit şeker tüketme yerine sizi rahatlatacak daha farklı şeyleri yapmanız daha sağlıklı olacaktır.

Alper Özsanat 5 yıl

Evet malesef insülin direncim de vardı gerçi şimdi de devam ediyor olabilir bilemiyorum. Zaten hayatımda stressiz bi dönem göremedim henüz malesef

Beyza Bakanay 5 yıl

İlk zamanlarda sabah, öğle ve akşam olmak üzere, aşırıya kaçmamak kaydı ile her öğünde farklı meyveler tükettim. Hiçbir şekilde zorlanmadım. Yalnızca pastahane ve benzeri yerlerin önünde geçerken vitrinde gördüklerim iştahımı kabartiyordu.

Senar Yenisu 5 yıl

Seker yemek istedigimde yogurdun icine keten tohumu ve cok az ay cekirdegi ici katip yiyiyorum. Icinde Palm yagi olmaya dogal fistik ezmesi de ise yariyor (ara sira kucuk cay kasigi, icine bal katilabilir.) Hindistan cevizi unu, yagi ve kuru hindistan ceviziyle yapilan tatlilar da var ama denemedim. Ben pastalara kedinin cigere baktigi gibi bakip hayalimde fanteziler yasiyorum uyusturucu bagimlisi gibi birseyim, ama gececek

Sofie Fistikci 5 yıl

Sofie Fistikci bildiğim kadarıyla yogurdun icinde de şeker var yani olmaması gerek; ama bizim ülkemizde her şey mümkün. Tatlı yemek istediğimde tamamen doğal ürünleri(ıncir, kayısı, fındık, vs.) öguterek tatlılar yapiyorum

Senar Yenisu 5 yıl

Senar Yenisu Tarif isterim

Sofie Fistikci 5 yıl

Sofie Fistikci internetten bakıyorum ben de. Sayısız tarif var

Senar Yenisu 5 yıl