Vejetaryen olmak herhangi bir sağlık sorununa yol açar mı?

Arkadaşlar selamlar... Ben vejeteryan olmayı düşünüyorum.. Tabiki ilk önce bazı fikirlere sahip olmakla beraber vejeteryan olan ve vejeteryanlık hakkında tecrübe sahibi arkadaşlara bu paylaşımı açmak istedim.
Merak ettiğim konu acaba vejeteryanlığın bana herhangi bir sağlık sorunu getirebilirmi? Kilo problemim yok. Sadece beslenme konusunda disiplin sahibiyim ve sağlığıma oldukça özen gösteriyorum. Gayem hayatım boyunca elimden geldikçe sağlıklı kalabilmek ve yaşlılığıma genç yaşımda yatırım yapmak.
Birşeyi yemeden önce 10 kez düşünen birisiyim. İşin özü vejeteryan olursam bunun bana ne gibi iyi getirileri veya zararları olabilir? Göbeğini çöplük niyetine kullanan arkadaşlar yazmassa sevinirim.. Bilgi sahibi olanların bilgilerine ihtiyacım var. Teşekkürler.

com-vkygfepnejdq523ulqw1.jpg
O
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
54
54 CEVAP

kötüsü bir çok bakımdan faydalı olan yumurta, kırmızı et gibi besinlerden faydalanamazsın resimde de denildiği gibi o kadar amino asit profili yüksek olan yiyecek var ve onları yiyemiyorsun iyisi fazla toksik madde almıyorsun

U

Yumurtada vejeteryanlığa tersmidir?

Ozan Kevkir 6 yıl

Değildir. Veganlığa terstir.

Ozan Pilana 6 yıl

pardon karıştırmışım, bilemiyorum süt felan tamam ama sonuçta o da bir canlının doğmamış yavrusu

Utku Turunç 6 yıl

Proteinleri süt ve ürünlerinden alabiliyor vejeteryanlar lakin kapitalist etkenler söz konusu olduğu için hayvanların bu denli kullanılması biraz can sıkıcı olabiliyor. Gün yüzü görmemiş inekleri düşününce insanın canı acıyor

Ozan Pilana 6 yıl

Benim tek derdim sağlığımı korumak.

Ozan Kevkir 6 yıl

İnsan otoburdur. Bu şekilde analiz edersen daha iyi olur senin için. Bir diyetisyene gitmeni öneririm

Ozan Pilana 6 yıl