Vejetaryen olmak herhangi bir sağlık sorununa yol açar mı?

Arkadaşlar selamlar... Ben vejeteryan olmayı düşünüyorum.. Tabiki ilk önce bazı fikirlere sahip olmakla beraber vejeteryan olan ve vejeteryanlık hakkında tecrübe sahibi arkadaşlara bu paylaşımı açmak istedim.
Merak ettiğim konu acaba vejeteryanlığın bana herhangi bir sağlık sorunu getirebilirmi? Kilo problemim yok. Sadece beslenme konusunda disiplin sahibiyim ve sağlığıma oldukça özen gösteriyorum. Gayem hayatım boyunca elimden geldikçe sağlıklı kalabilmek ve yaşlılığıma genç yaşımda yatırım yapmak.
Birşeyi yemeden önce 10 kez düşünen birisiyim. İşin özü vejeteryan olursam bunun bana ne gibi iyi getirileri veya zararları olabilir? Göbeğini çöplük niyetine kullanan arkadaşlar yazmassa sevinirim.. Bilgi sahibi olanların bilgilerine ihtiyacım var. Teşekkürler.

com-vkygfepnejdq523ulqw1.jpg
O
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
54
54 CEVAP

Senin yorumlarında hayvanlara karşı olan tutumun hiç gözükmüyor. Sadece sağlıklı beslenmek için vej. Olacağım diyorsun..

G

Saten öyle diyor bunu saklamıyor ki

Uğur Smsk 5 yıl

Bende diyorum ki bunun vej. Olmakla alakası yok. Vej. Amacı hayvanlara karşı tutumdur. Bi üstteki yorumumu okursanız anlarsınız.

Gozde Aşır 5 yıl

Evet sizide anlıyorum onu da vej. Olmaktan kastı Sağlıklı yaşam.

Uğur Smsk 5 yıl

Ozaman sağlıklı yasam için et yemiyorum diyecek. Vej. Olmak ayrı bir kültür. Gidecek yolda köpeğe taş atacak ama ben vej. Diyecek.. Olmaz bu. Herkes vej sadece et yememek zannedıyor. Vegan insanlar o zaman hayvan kılından giysi giymemek için bitki liflerinden kıyafet yaparken savunduğu dusunceyle bu arkadaşı nasıl aynı kefeye koyabiliriz. Yaptıgı sadece tikilik. Daha hangi düşünceyi savunduğunu bilmiyor.

Gozde Aşır 5 yıl

Benim 2 tane köpeğim var ayrıca hala beni tanımadan yorum yapmaya devam ediyorsun. Ben birşey savunmuyorum sadece vejeteryanlığı bilenlere soruyorum

Ozan Kevkir 5 yıl

Gozde hanım size bayıldım

Uğur Smsk 5 yıl

Ozan Kevkir bir şeyi araştırmadan lang diye sosyal medyaya ben böyle sağlıklı olmak için vej. Olmayı düşünüyorum dersen ve kendini konunun hassasiyetlerine göre anlatmazsan durum buralara kadar gelir..

Gozde Aşır 5 yıl

Kahretsin bu kız bir harika

Uğur Smsk 5 yıl

Vejetaryanlik dinsel, ahlaki ya da beslenme sebebiyle tercih edilebilir. Sebebi ahlaki olmak zorunda değil.

Ahmet Dnçr 5 yıl

Gozde Aşır bu konuyu senden başka buralara taşıyan yok ama ?

Ozan Kevkir 5 yıl

"Dinsel" ne alaka efendim?

Uğur Smsk 5 yıl

Bu sadece vej. Arkasına saklanmak. Ben ünüğümü tutamiyorum yiyorum bari vej. Olayim demek. Sizin dediginiz

Gozde Aşır 5 yıl

Hindudur, dini öyle emrettiği için yemez.

Ahmet Dnçr 5 yıl

Bunu bilmiyordum, Hindu'ların sadece inek yemediğini sanıyordum.

Uğur Smsk 5 yıl

Hindu inek yemez ama tavuk balık yer süt içer benim bildigim

Gozde Aşır 5 yıl

Et yenilmesi, hinduizme göre pis bir olgudur. Hindu bir insanın et yememesi emredilir, İslam dini ile alkol ilişkisi gibi düşün.

Ahmet Dnçr 5 yıl

Ben herkeze saygı duyar ve kendime göre en iyisini aldığım fikirlerle sonuçlandırmak isterim.

Ozan Kevkir 5 yıl

Tavuk etini belgeselde götürüyorlardı.hemde köri soslu tavuk en çok tercih edilen. Ve vej. Tavuk yemez

Gozde Aşır 5 yıl

Gözde sen vejeteryanmısın?

Ozan Kevkir 5 yıl

Ahmet Dnçr din yüzünden biZ sığır inek eti yemiyoruz diyorsa hindiler bu arkadasta sağlıklı beslenmek için et yemiyorum diyecek... Herkes bilmeden ne kadarda sallıyor

Gozde Aşır 5 yıl

Kendi içinde mezhepleri, inanç seviyesi olabilir. İslam'da da alkol tüketmek yasaktır ancak bazı müslümanlar alkol tüketir. Aynı şekilde Uygur Türkleri'nin benimsemiş olduğu Maniheizm dini de et yemeyi kesinlikle yasaklamış bir dindir.

Ahmet Dnçr 5 yıl

Ozan Kevkir ben vej. Degilim eşimde değil ama o et yemiyor. Ve ben vej diye ortalık da dolaşmıyor. Birçok vej ve vegan arkadaşım oldu bir çok vej. grubuyla vakit geçirdim.

Gozde Aşır 5 yıl

Dini emrettiği için yemez, tiksindiği, tadından nefret ettiği için yemez, ya da hayvanları katletmenin yanlış olduğunu düşündüğü için yemez.

Ahmet Dnçr 5 yıl

Tamam gerekirse bende vejim demem. Ben sadece sağlık açısından soruyorum ve kilo almamak için.

Ozan Kevkir 5 yıl

Sana tavsiyem etin değerini kuru bakliyatla karsilarsin özellikle soya ile. Ceviz bol tuketmelisin. Boş yere vitamin kullanma ilaçların hepsi bünyeye zarar..

Gozde Aşır 5 yıl

Ozaman anlaştık Ozan Kevkir

Gozde Aşır 5 yıl

Kullanmıyorum ilaç zaten. Arada balık yağı vs. Pharmaton

Ozan Kevkir 5 yıl

Ozan Can Keyfin nasıl isterse diyebilirsin, çelişkili bir durum olmadığından eminim

Ahmet Dnçr 5 yıl

Balık yagi iyi bünye için. Kalp sağlığı cilt için. Parmatonu dikkatli kullan benim doktorum bağışıklık yapıyor içmezsen enerjinde illaki düşüş oluyor demişti

Gozde Aşır 5 yıl

Sürekli kullanmıyorum zaten her ikisinide arada yani

Ozan Kevkir 5 yıl

com-asg7aicu5170izbwfh32.jpg

Uğur Smsk 5 yıl

Güzel. Kendine bakman. Sağlıklı yaşlanmaya çalışmak güzel bisey. Sporu ihmal etme çünkü kas zayıflığı kemik erimesi yaşlılıkta çok zorluyor.

Gozde Aşır 5 yıl

Teşekkür Gözde ederim fikirlerin için

Ozan Kevkir 5 yıl