Vejetaryen olmak herhangi bir sağlık sorununa yol açar mı?

Arkadaşlar selamlar... Ben vejeteryan olmayı düşünüyorum.. Tabiki ilk önce bazı fikirlere sahip olmakla beraber vejeteryan olan ve vejeteryanlık hakkında tecrübe sahibi arkadaşlara bu paylaşımı açmak istedim.
Merak ettiğim konu acaba vejeteryanlığın bana herhangi bir sağlık sorunu getirebilirmi? Kilo problemim yok. Sadece beslenme konusunda disiplin sahibiyim ve sağlığıma oldukça özen gösteriyorum. Gayem hayatım boyunca elimden geldikçe sağlıklı kalabilmek ve yaşlılığıma genç yaşımda yatırım yapmak.
Birşeyi yemeden önce 10 kez düşünen birisiyim. İşin özü vejeteryan olursam bunun bana ne gibi iyi getirileri veya zararları olabilir? Göbeğini çöplük niyetine kullanan arkadaşlar yazmassa sevinirim.. Bilgi sahibi olanların bilgilerine ihtiyacım var. Teşekkürler.

com-vkygfepnejdq523ulqw1.jpg
O
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
54
54 CEVAP

ben 14 yıldır vejeteryanım 14 yık evvel o kadar zayıf olmama rağmen kötü kolestrolim hep yüksekti yaşımdan dolayı doktor ilaç vermiyordu fazla diette veremiyordu normalden daha zayıf olacağım ve bünyem kaldırmıyacak diye asla kırmızı et yasaktı zaten tavuk asla yemiyordum ve kırmızı eti yemeği de bıraktım sonra canlı bir hayvanın kesip pişirilip tabağıma konması ana çok tuaf gelmeye başladı bir cinayet olarak görmeye başladım bu vejeteryanlığım sayesinde kötü kolestrolim en düşük seviyelerde 14 yıl içinde zayıflama amacıyla değil spor yapmaya başladım tempolu yürüyüşlerimle adalelerim kaslandı öyle spor salonlarına gitmedim şu bildiğiniz 1.5 litrelik pet sişelere su doldurarak hem yürüdüm hem onları kaldırdım bu sayede pazularım gelişti bulunduğum yerde hanımlara ait yüzme havuzu var oraya gitiim hep yüzdüm omuz kaslarımda gelişti yani proteinle alakası yok bu kas yapmaların B12 vitamini diyeceksiniZ etteN fazla yeşil mercimekte ve kuru bakliyatta olduğunu biliyormuydunuz ben hep hunları tükettim asla dışarda yemek yeme olayını kendi beynimde bitirdim ve yemiyorum senede bir kere kan değerlerimi ölçtürüyorum hepside süper çıkıyor tavsiye ederim vejeteryanlığı TABAĞINDAKİ CİNAYETE ORTAK OLMA

H

Teşekkür ederim

Ozan Kevkir 6 yıl