Vejetaryen olmak herhangi bir sağlık sorununa yol açar mı?

Arkadaşlar selamlar... Ben vejeteryan olmayı düşünüyorum.. Tabiki ilk önce bazı fikirlere sahip olmakla beraber vejeteryan olan ve vejeteryanlık hakkında tecrübe sahibi arkadaşlara bu paylaşımı açmak istedim.
Merak ettiğim konu acaba vejeteryanlığın bana herhangi bir sağlık sorunu getirebilirmi? Kilo problemim yok. Sadece beslenme konusunda disiplin sahibiyim ve sağlığıma oldukça özen gösteriyorum. Gayem hayatım boyunca elimden geldikçe sağlıklı kalabilmek ve yaşlılığıma genç yaşımda yatırım yapmak.
Birşeyi yemeden önce 10 kez düşünen birisiyim. İşin özü vejeteryan olursam bunun bana ne gibi iyi getirileri veya zararları olabilir? Göbeğini çöplük niyetine kullanan arkadaşlar yazmassa sevinirim.. Bilgi sahibi olanların bilgilerine ihtiyacım var. Teşekkürler.

com-vkygfepnejdq523ulqw1.jpg
O
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
54
54 CEVAP

Şehir hayatında vegan ve sağlıklı yaşamak zengin işidir. B12 eksikliği olur. Halbuki kırsalda yaşasan topraktan çıktığı gibi yediğinde B12 sorunu olmaz. Çeşit bulamazsın. Manav namına bir şey kalmadı şehirlerde. Çeşit olmadan vegan beslenirsen sağlıksız olur. Yani genel olarak vegan beslenmek sağlıksız değildir ama şehirde vegan beslenmeye uygun bir ortam yok.

A

B12 en çok toprakta var.

Ahmet Kanyılmaz 6 yıl

Toprak mı yesin abi?

Bora Peltek 6 yıl

Topraktan taze çıkarılmış bitkilerde bir süre b12 durur. Sonra hava ile temasa dayanamayıp yok olur. Taze bitki yemezsen olmuyor. O yüzden şehirde vegan olmak zor iş.

Ahmet Kanyılmaz 6 yıl