Vejetaryen/vegan olmadan önce insanlar hayvan eti tüketiyor mu?

Vejetaryen ve vegan arkadaşlara anket niteliğinde bir soru: Vejetaryen/Vegan olmadan önce hayvan etini severek tüketiyor muydunuz yoksa zaten sevmiyor muydunuz?

T
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
19
19 CEVAP

acikcasi bir vegan olarak soyluyorum tuketiyordum. Vejeteryan olmak istiyordum veganlik diye birseyden haberim yoktu.. Bir arkadasin paylasimindan ogrendim mantikli geldi o an karar verdim ve direk vegan oldum. 5 yil oldu bu arada.

H

Eskiden tüketiyor olmak ayıp değil hatanızdan dönmüşsünüz size göre Direkt vegan olmak kolay oldu mu?

Tuğçe Kocdemir 6 yıl

aksam saatlerinde karar vermistim. markete gittim vegan ne yiyebilirim diye arastirdim mantar, biber, domates manav reyonunda ne varsa onlardan aldim. Evde onlardan hazirladim. İs yerinde de ev yemegi yapan yerlerden sorarak mercimek corbasi, makarna, pilav, fasulye, kizartma vb istiyordum. İlk ay hizla kilo vermeye basladim. Vegan besin listesi yaptim hazir vardi zaten. Ona gore beslenmeye ozen gosterdim. Biraz endiselendim ilk ay sonunda kilo vermem durunca rahatladim aslinda ideal kiloma ulastim. Sonra unutuyormuyum acaba diye endiselendim. Her unuttugum seyde aha etkiler basladi diye dusundum. Surekli cevremle her yemekte ayni muhabbetle ugrastim. Sunuda mi yemiyorsun bunu da mi yemiyorsun. Bazen ac kaldim köye gittigimde. Sonra o kadar da dikkat etmemeye basladim. İcimde bir rahatlama oldu. Kendimi level atlamis gibi hissettim. Surekli oruc tutma halinde gibiydim. Nefsimle mucadele halinde gecti. İnsanin kendine verdigi sozu tutmasi en zor olani.

H Veli Körken 6 yıl

Saygı duydum

Tuğçe Kocdemir 6 yıl

Değerlerinizde düşüş oldu mu?

Tuğçe Kocdemir 6 yıl

hic baktirmadim. Risk budur .

H Veli Körken 6 yıl

Baktırın mutlakaaaa

Tuğçe Kocdemir 6 yıl