3 yaşındaki oğlum günde 1 lt kutu süt içiyor, zararlı mı?

Arkadaslar 3 yasindaki oglum sute bagimli diyebilirim. En az 1 lt kutu sut iciyor. Zararli olabilirmi
H
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
52
52 CEVAP

sütün kansizliga yol actigini nerden cikariyorsunuz? Tam aksina sütteki B12 vitamini kan olusumunu tetikler!... Cocouk dislerini fircaladigi süre disleri zarar görmezse tam aksine kemikleri ve disleri icin cok besinlidir... Asiri derecede kullanidligi taktirde yag oranindan dolayi hazimsizlik yapabilir o kadar

N

Tıp söylemiş. Çok fazla inek sütü içen çocuklar demir eksikliği anemisi riski altında olabilirler. Süt demir açısından fakirdir, çok fazla süt alımı beslenmedeki demirden zengin gıdaların yerine geçebilir. Sütün aşırı miktarda tüketilmesi ayrıca çocuklarda demir emilimini olumsuz yönde etkileyebilir. http://www.kanhastaliklari.org.tr/icerik.php?id=127

Yasemin Ghoster 6 yıl

bu cocuk üc yasinda ve, sadece süt ile beslenmiyordur herhalde, asiri olarak süt iciyormus,, öyle anladim.

Nuran Başargan 6 yıl

Nuran Başargan evet aşırı içtiği için diğer gıdaları yeterince almak istemez. Bu konuda yazıllmış başka kaynaklar da var. Çocuklarda görülen bir sorun. Fe demir eksikliğine bu yüzden neden oluyor ve inek sütü barsaklarda demirin emilmesini engelliyor.

Yasemin Ghoster 6 yıl

Süt B12 kaynaklarından biridir. B12 eksikliği anemiye neden olmakla birlikte demir eksikliği de ayrı bir anemi nedenidir. Sütün demir emilimini azaltmasından dolayı demir ve süt birlikte tüketilirse B12 eksikliği olmasa da demir eksikliği olabilir. Bu yüzden süt ve demirli gıdalar birlikte yenmemeli, aralarında en az 1 saat olmalıdır.

Salih Ilikkan 6 yıl

ne güzel aciklamissiniz, tskler.

Nuran Başargan 6 yıl

B12 Kaynagi bir suru besin var. İnek sutunun hicbirseye yaramadigi, sutun fermente formlarinin tuketilmesi gerektigi artik bilinen bir gercek. Sut degil yogurt, kefir, peynir tuketilmeli. Prof. Fr. Ahmet Aydin in yukarida paylasilsan yazisindan anlasildigi gibi.

Emel Çete 6 yıl

Gunlul mutlaka 1 kase probiyotik yogurt yesiriyorum yemegini yer ama sabah kalktigindsa gece uyimadan evvel ve gece uyandiginda mutlaka sut iciyor. Bende su aralar biraz su ile karistirip vermeyi dwniyorum. Acaba fazla icmezmi diye.. Gun icindede markete inelim hemen muzlu culekli sut reyonuna kosar.

Hatice Muhtar 6 yıl

Kefir cok ishal yapti icmedi. Peynir agzina koymaz. Sadece tost ta kasar peyniri yer

Hatice Muhtar 6 yıl