D vitamini nasıl tüketilmeli?

D VİTAMİNİ EKMEKLE Mİ TÜKETİLMELİ?
TAKVİYE OLARAK D VİTAMİNİ VE DİĞER TAKVİYELERİ KULLANANLARIN HABERLERİ

"Merhaba Arkadaşlar, bendede D vıtamını çok düşük dr verdi 15 günde eczanedeki kapsulden alıp ekmek üzerine döküp yiyorum, eğerlerim biraz yükseldi ama başka çözüm öneriniz varsa yazarsanız sevinirim."
Cevap: D vitamini yağda çözünen bir vitamin olduğu için ekmek önerilmesini anlamak mümkün olmuyor. Bugünkü şartlarda (özel üretimler hariç) ekmeğin "e"si bile ağzımıza girmemeli.
Çok daha önemli konu ise dürüstlüğüne inandığımız hekim ve araştırmacıların bazıları vitamin ve mineral desteklerinin neredeyse hayatımızın bir parçası olması gerektiğini işlerken yine aynı tür hekim ve araştırmacılarımızın bazıları ise özetle, "aslında bunlar da para tuzağıdır, beslenmeyi doğru yapmanız halinde bunlara ihtiyacınız olmayacaktır" diyorlar. Biz ise uzman olmadığımız için her iki görüşü de dikkatle izlemeye çalışıyoruz. özellikle d vitamini, omega 3,k2 ,b12 gibi takviyeler ön plana çıktığı için bunları kullananlarda ne gibi değişiklikler görüldüğüne dair (kesin olarak emin olunduysa) yorumları görmek istiyoruz. Sadece tecrübeye dayanan haberleri(yorum, tavsiye ya da tıbbi bilgi değil)bekliyoruz. Fayda sağlamayacağını düşündüğümüz yorumlar silinecektir.

İ
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
18
18 CEVAP

2,5 yıl boyunca sırt, bel, boyun, kolarım ve bacaklarımdaki ağrılar nedeniyle hayatım zehir olmuştu. Fizik tedaviler geçici olarak rahatlatıyordu. Dr. Ların verdiği ilaçların içeriğinde "sara hastalarının tedavisinde kullanılır" yazıyordu. Birkaç taneden sonra bıraktım. D vit. 14,5 tu. Sadece güneşlenmemi söylediler ama hiç bir şey değişmedi. Emar çekildi 3 tane sevimli boyun fıtığım olduğunu gördüler. 3 tane ayrı ayrı beyin cerrahına gösterdim(cd) üçünde ameliyatta hemfikirdi. Biraz bu konuda araştırma yaptım. İzmir'de bir dr. Adı verdiler. Zar zor randevu alabildim. Muayenede dr. Kesinlikle ameliyata gerek olmadığını, stres yapmamamı ilaç falan da kullanmamamı dayanamazsam kas gevşetici alabileceğimi bol bol egzersiz yapmamı birde kilo vermem gerektiğini söyleyip gönderdi. Dumur olmuştum. Hem sevinmiştim hem üzülmüştüm. Bu arada TDD (Taş Devri Diyeti) ile tanıştım. Bana uygun bir beslenme şekliydi zaten. Sadece ekmeksiz kahvaltıda zorlandım biraz. Dvit, magnezyum, omega3, ve C vit. Kullanmaya başladım. 2 yıldır o kadar iyiyim ki. Ayrıca 78 kilodan 67 ye indim. Herkese sağlıklı günler dilerim.

Z

İşte bu türden yorumlar bekliyoruz. Yanlış anlaşılmasın, destek ürünlerinin kullanımı övülsün anlamında değil. Ama eğer fayda görüldüyse "ne gibi faydalar oldu ve ne kullanıldı?" şeklinde haberler... Asıl amacımız bu ürünleri kullanmak mı yoksa kullanmadan sadece beslenmeyi düzelterek istediğimiz faydayı elde edebiliyor muyuz? Yol göstermesi açısından bu tür haberler(yorum değil) önemli.

İbrahim Serbes 6 yıl

Kullandiginiz vitamin takviyelerini yazarmisiniz lütfen

Safa Morfin 6 yıl

Hepsi birarada mi ayrı ayrı ayrı temin ettiğiniz bi ürünlü kullandiginiz

Hatice Burunsuz 6 yıl