D vitaminin düşük dogal yoldan neler yapabilirim

D vitaminin düşük dogal yoldan neler yapabilirim
S
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
53
53 CEVAP

Arkadalsar bir seye vurgu yapmak istiyorum.. D vitamin değil hormondur.. Ama vitamin denmektedir ve bende oyle diyecegim ve bu vitaminden zenginm, ktarda faydalanmak icin ikli sey gereklidir.. 1- GÜNEŞE CIKILDIGINDA VUCUDA BU HORMONLARI SALGILATACAK GIDALARDAN YEMEK 2- GÜNEŞE CIKMAK. Yani bu gıdalara almadan gunese cıkarsanız HAM D vitamini. Almış olursunuz.. Kursunsuz 95 oktan super benzin değilde.. Fuel oil almıs gibi.. Ama bu besinleri yiyipte cıkarsanız o zaman super .

B

Bu besinler, bize dvit eksikliği için önerilen besinler mi kısaca?

Fatma Parlo 6 yıl

Fatma Parlo Fatma haım. Konunu nasında bir yazı paylaşmıstım Dotor Umit Aktastan.. Ordan bir paragraf gonderiyorum " Kliniğime gelen hastalarımda ilk kontrol ettiğim değerlerden biri D vitaminidir. Neredeyse hepsinde bu değerin son derece düşük olduğunu söyleyebilirim. Besinlerimizde eskisi kadar D vitamini olmadığını sık sık dile getiriyorum. Bu da yetmezmiş gibi bir de üstüne güneş fobisi eklenince durum iyice vahim bir hâl aldı. D vitamini aslında vitamin değil, güneşle aktive olan bir hormondur. Dilediğiniz kadar D vitamini zengini beslenin teniniz güneş görmezse nafile. Bunun aksi de doğru. Yani, istediğiniz kadar güneşlenin eğer diyetinizde yeteri kadar D vitamini yoksa yine nafile! Söz konusu olan öyle önemli bir hormon ki, yaklaşık 3000 geni etkilediği biliniyor. Bu sayı da tüm genlerimizin % 10’u anlamına geliyor. "

Bilal Bakirer 6 yıl

Bu gıdalar nelerdir Bilal Bakirer bey

Ayşe Özöner 6 yıl

D vitamini içeren besinler: Süt, ayran, kefir, peynir ve yoğurt Tereyağı Ton balığı Somon Uskumru İstridye Karaciğer Yumurta sarısı Tatlı patates Balık yağı Mantar Maydanoz Yonca Isırganotu Yulaf

Bilal Bakirer 6 yıl

Peynir. Yumurta. Patates.

Bilal Bakirer 6 yıl

Teşekkürler. .

Ayşe Özöner 6 yıl

Teşekkürler Bilal bey.

Fatma Parlo 6 yıl