D vitaminin düşük dogal yoldan neler yapabilirim

D vitaminin düşük dogal yoldan neler yapabilirim
S
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
53
53 CEVAP

com-usi9lgno04ygz20djwlh.jpg

görsel materyal
N

borda gerekli, fosfor, kalsiyum, d3 ,magnezyum, potasyum üzerinde bor minerali yöneticidir. Kalsiyumuçiğ sebzeden yoğurt ile beraber alın.

Zafer Dirik 6 yıl

Takviyeler yani gıda takviyeleri onerilmiyor bilginize. Sadece sağlık bakanlığı onaylı DHA ve bir değeri daha vardı hatırlayamıyorum şu anda -- ben kullanıyorum -- bu şekilde olanlar takviye amaçlı kullanılıyor bilginize

Mehmet Kryz 6 yıl

Sağlıklı yaşıyoruz sayfasından takip edin

Mehmet Kryz 6 yıl

bor minerali gerekli bor topraklarda farkli miktarlarda var, bor olmayan topraklardaki bitkilerde mineral oranlari azdir. Bor hucre zari dahil mineraller ve d3 uzerinde yoneticidir. Bor olmadan kalsiyum zararli hale gelir. Mineraller arasi uyum bozulur. Bor hakkinda bilim yenidir bileni azdir. Boru yerfistigi findik gibi gidadan yetistigi toprakta yeterli ise alabilirsin fakat o da probiyotik fermantasyon gerektirir sirke ve normal yogurt fermantasyonu yeterli degildir. Yogurt bakterileri ile yapilan yogurtta 2 gun bekletilirse fitatalari laktik asit cozer ve minerallere ulasilabilir. Fakat yogurt nohut ve cig, kozalakla degil yogurt bakterileri ile yapilmali yoksa zararli yogurttur, tahlilerde mantarlar cikmistir.

Zafer Dirik 6 yıl