Fermente turşulara sarımsak konulunca probiyotikler ölür mü?

Merhaba, bir yorumda fermente turşulara sarimsak konulmaması gerektiği, çünkü sarımsağın probiyotikleri öldürdüğü yazıyordu. Bugün turşu yapacağım için sizlere sormak istedim. Doğruluk payı var mıdır?

V
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
24
24 CEVAP

Peygamber olmak herseyi dogru bilmek anlamina mi geliyor anlayamiyorum bu tur bakis acisini. Cig dokunuyordu belki bu kadar basit bir aciklamasi vardi. Ustelik o zamanlarda kaynak kaydi bile yoktu. Bu kadar emin olamayiz yapip ettiklerinden. Peygamber degilim hasa ama nacizane ben cig tuketiyorum ve cok iyi geliyor. Antikorlarim dustu inflamasyondan kurtuldum bu sayede. Panzehirler de zehirdir zaten

Ç

Elbette doğrusunu bilir. Çünkü peygamberler kendi nefisleri ile konuşmazlar. Allahu Teala onlara bildirir. Tabi ki sizin yaratıcıya olan inanciniz da önemli. Allah a inanmıyorsanız bunu da kabullenmezsiniz.

Muharrem Mengeş 6 yıl

Yapmayin tanri askina ya. Bilgi mutlaklastirilamaz boyle. Inancim var, ozellikle de kendi gonul gozume.

Çiğdem Karlidag 6 yıl

Kendiniz gormus tecrube etmis gb konusuyorsunuz ya yuzlerce yil oncesini, sasirtici olano. Kim bilir aktarilanin gunumuze gelenin hakikatten aslolandan carpilma orani ne. Polemige girmeye gerek yok cig sarimsak icin.

Çiğdem Karlidag 6 yıl

peygamberimiz yemeyin buyurmuyor.. Yediginizde cemaate katilip kokusuyla kimseye eziyet vermeyin buyuruyor

Yıldız Uyman 6 yıl

Inflamasyon dediğiniź mikrobik olmayan iltihap galiba demi. Ona mı sarmısak iyi geliyor.

Yadigar Eltuğral 6 yıl

Evet

Çiğdem Karlidag 6 yıl

Nasıl kullandınız kür şeklindemi acaba. Iyi akşamlar

Yadigar Eltuğral 6 yıl

Bir ara sabah aksam kullandım. Hashimoto baslangıc evresinde her yerim agrırken. Sabahları kokunun sorun olacagı durumlarda, ya kırıp (sıvısı biraz cıkacak) suyla yuttum (uykumu getirdiği icin sabah 1 orta boy diş aldım) veya yerine zerdecal/zencefil cayı ictim. Aksamları ise yemeklerde mutlaka 2-4 diş çiğ sarımsagı çiğneyerek yiyordum. Yemeklerin içine zaten koyuyorum ama pişince etken maddesi azaldığı için çiğ olarak da tükettim. Eklemlerim kaslarım cok agrıyordu, hakikaten gecti. Simdi limonlu sarımsak kürünü deneyeceğim. İnfamasyon ve sebep oldugu agrılar icin zerdecal&karabiber&zencefil cayı da cok iyi geliyor. Umarım isinize yarar. Deneyin mutlaka, asla zararı olmaz.

Çiğdem Karlidag 6 yıl

Çok teşekkür ederim. Ben de grip olduğumda yemek yerken birkaç diş sarmisak yediğimde çabuk iyilestığimi farkettim. Kokusu nedeniyle surekli tüketemiyorum ama çıtlatıp hap gibi içilebilir.

Yadigar Eltuğral 6 yıl

Peygamberler Allah'ın elcisidir. Peygamber de hata yapabilir diyen, imanın 6 ruknunden biri olan peygamberlere imanı yok demektir. 6 imanın da hepsinin bütünlüğünde iman olur. Allahc. C. hazretlerine biz tanrı demeyiz. Allah, Rab isimleri Kur'an 'da geçer ama tanrı geçmez. Bilmemek sorumluluğu uzerimizden atmiyor. Sorumluyuz. Mühim konular. Bu kadar basit değil.

Hatice Kanlıoğlu 6 yıl

buna inanan sizsiniz ve kimse inandıgı seyi, üstelik de yoruma acık bir konuda dikte edemez. Bir zamanlar da dünya öküzün boynuzlarındaydı. Peygamberin çiğ sarımsağı neden yemediğine dair, yazının bile dogru duzgun kullanılmadığı bir zamandan, bugüne aktarımla gelmiş bir bilginin kaynak olarak gösterilmesine paye vermek durumunda degil kimse. Peygamberi tartısan da yok. Sarımsagı konusuyoruz. Peygamberin yemedigini bizzat gormediyseniz ve neden yemedigi bilgisini de bizzat kendisinden almadıysanız, kaynagı bile belli olmayan aktarımla gelen bilgiye dayanarak konuyu da dine, imana baglayıp saptırmayın. Peygamberin gercekten ne dedigini, ne yaptıgını %100 bilemez kimse. Üstelik konu cig sarımsak. Polemik yaratmayın.

Çiğdem Karlidag 6 yıl

ben iman ederken, tanrının/allahın/evrenin 5 harfli kelime harfleri dizgisine takılmayacak kadar büyük bir güç olduğunu ve bizler gibi egosu olmadığını dusunuyorum. Sözden, kelamdan büyük olanı görüyordur eminim. Dedigim gibi konu çiğ sarımsak ve polemik ancak ego göstergesidir, insanların sağlık problemlerine yardım niyeti tasımaz.

Çiğdem Karlidag 6 yıl

Konu nerden dine dayandı faydalı bir bitkiyle edinilmiş bir tecrübe paylaşılmış isteyen dener istemeyen kaale almaz. Mesela kivi hakkında hadis yok diye yemiycekmiyiz. Herkesin inancı kendine özgüdür. Ayrıca kalp kıran insanın rabbimiz nezdinde de değeri yoktur.

Yadigar Eltuğral 6 yıl