Kahve'nin zararlarından biri: küçük göğüsler

bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?
"Lund Üniversitesi'nden İsveçli bilim adamları düzenli kahve içen ve kafein içeren besinler tüketen kadınların göğüslerinin küçülebileceğini kaydetti.
300'den fazla gönüllü üzerinde yapılan deneylerde bazı kadınlar düzenli kahve tüketirken bazılarının hiç tüketmediği belirtildi.
İncelemelerin sonucunda günde 3 bardak kahve içen kadınların göğüs ölçülerinin %18 oranında küçüldüğü görüldü. Bilim adamları bunun sebebi olarak gen mutasyonunu gösteriyor. Kahvenin içindeki bileşenle etkileşime giren genler göğüs ölçüsünün küçülmesine neden oluyor. Mutasyon geçirebilen bu genin dünya üzerindeki kadınların %50'sinde olduğu sanılıyor."

Z
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
24
24 CEVAP

Akademik olarak lund a ait konuyla ilgili su yayin var. http://clincancerres.aacrjournals.org/content/21/8/1877.full

A

Buradaki makale, bahsettiğim meme tümörleri hakkında. Yani memenin kendisini değil, fibroadenomunu veya malign tümörlerini küçültebileceği ile ilgili veriler.

Pedram Benek 5 yıl

Ki o bile yeterli degil aslinda. Mcf 7 cok genel gecer bir hucre hatti meme kanserinin lab ortamindaki maketi gibi. Ayni yazar gazetenin tekinde bir aciklama yapmis. Asagida yazdim. Sizin buldugunuz https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2579678/ bu ise tahminsel ve istatistiksel model. Wetlab degil. Genetik mutasyon -gogus olculeri iliskisi cok olsa varsayim herhalde.

Ayşenur Uzal 5 yıl

Bu arada kanser hucrelerine spesifik olarak etki eden molekuller ayni dokunun normal hucrelerinde de bir olcude apoptotik, nekrotic, autophagy olarak etki eder. O kadar spesifik ilaclar yada kucuk organik molekul zaten yok Kisaca malign dokuda tahribat yarattigindan normal dokuda da ayni etkiyi bir olcude gosterdiginden gogus olcusunu kuvultebilir. Ancak yuzey reseptorlerinin inhibusyonu cok olsa internalizasyonu genetik- mutasyon cikarimina dogrudan giden bir yol degil.

Ayşenur Uzal 5 yıl

Evet, haklısınız. İlk ben de öyle düşündüm. Ancak herhangi bir kemoterapik veya radyoterapik yöntem ortada olmadığından doku bütünlüğünde gözle görülebilir atrofi (küçülme) sağlayacağını ve nekrotik/apoptotik etki edeceğini düşünmüyorum. Çünkü attığınız çalışmada kahvenin (fitoöstrojenin) meme kanserinde fazla olan Siklin-D ekspresyonunu azaltarak yeterli bölünme sağlayamamalarını tespit etmişler. Dolayısıyla büyüme fraksiyonu azalan kanser hücreleri, NK hücreleri gibi immün sistem elemanları tarafından daha rahat apoptoza yönlendirilebiliyor. Sonuçta Siklin-D'nin bu oranda azalması, iyi differansiye (normal) hücreler için bir zarar sağlayamacaktır. Ancak fazla ihtiyacı olan neoplastik hücreler için eksik kalacaktır. Tabii etkilenen normal hücreler de olacaktır elbet; ancak radyoterapi/kemoterapi gibi bölünmeyi engelleyecek tedavi olmadığı için eski hallerine geri gelebileceklerdir. Bu da gözle görülebilir değişiklere sebebiyet vermeyecektir.

Pedram Benek 5 yıl

Aslinda tamamen kendi deneyimlerime bagli soyledigim bir kisimo. Hep deneylerde negatif kontrollerde normal hucrelerin de nerdeyse yariya varan oranda apoptoza gittigini olcuyoruz. Tabii ben degil herkes ayni sekilde. Ama belli bir siniri gecmedigi surece kabul edilebilir yan etki seklinde lanse ediliyor. En azindan in vitro ve pek cok kaynaga gore in vivo olarak apoptoz saglikli hucrelerde de gozleniyor malesef. O nedenle hep alternatif terapiler oneriliyor durmadan monoclonal antibody, peptide inhibitor gibi daha spesifik olsun saglikli dokuya hadar vermesin diye. Simdi proteozom inhibitorler yukseliste. Daha spesifik bir mekanizmadan ilerledigi icin. Yine lab. Olcumleri sinirin epey altinda da olsa saglikli hucreleri gonderiyor. Kucuk organik molekuller hucrelerin icerisine buyuk molekullere oranla hizli bir sekilde girip cikiyor cikamayan akumule oluyor ve hasar yaratiyor. O nedenle peptid gibi buyuk molekuller hucreleri disardan etkilesin reseptorler araciligi ile apoptoza gotursun isteniyor. Amaaaa peptid vucut icerisinde cok destabil mAb ise asiri buyuk.

Ayşenur Uzal 5 yıl

Yani kanser ilaclarinin yan etkileri dusunulunce ozellik cisplatin, etapodide, bortezomib hep saglik dokuyada bir hasar yaratiyor. Heleki cisplatin. Zaten platinden ilacmi olur telefon bataryasi nerdeyse atom bombasi etkisi yaratiyor.

Ayşenur Uzal 5 yıl

Ayşenur hanım, zaten orası öyle de. Hocamın demek istediği kanser terapisi değil. Kahve. Yazıda kahveden bahsediyor kanser terapisinden değil. Kanser terapisinin yan etkilerini herkes biliyordur.

Metin Özden 5 yıl

Kanser terapisinde kullanilan ajanlardan cok mu farkli nitelikte kahve o nedenle mi antikanser etkisi var sizce.

Ayşenur Uzal 5 yıl

Vudu buyusunden bahsediyorsaniz ayri mesele.

Ayşenur Uzal 5 yıl